Tweede thuiszege na kwartet goals

Go Ahead Eagles heeft vanavond ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen 2019/2020 in een zege omgezet. Een kwartet goals van een kwartet doelpuntenmakers leverde in De Adelaarshorst een 4-0 zege op tegen Jong FC Utrecht. Voor Go Ahead Eagles waren Maël Corboz, Richard van der Venne, Jaroslav Navrátil en Elmo Lieftink trefzeker.

Door de schorsing van Donny van Iperen en de zware blessure van Wout Droste moest Jack de Gier de nodige defensieve wijzigingen doorvoeren in zijn basiselftal. Sam Beukema startte in de basis als centrale verdediger, terwijl Nicolas Abdat op de positie van rechtsback aan het duel begon.

De eerste grote kans was voor Jong FC Utrecht. Balverlies aan Eagles-zijde bracht Jonas Arweiler oog in oog met Hobie Verhulst, maar de keeper redde met zijn rechtervoet. Vervolgens was het Go Ahead Eagles dat de wedstrijd met twee snelle goals naar zich toe trok. Jaroslav Navrátil bediende in de zesde minuut Maël Corboz, die van dichtbij zijn eerste officiële doelpunt in dienst van Go Ahead Eagles maakte. Vijf minuten later stond ook de tweede treffer van Go Ahead Eagles op het scorebord. De bal belandde voor de voeten van Richard van der Venne, die hard in het dak van het doel raak schoot: 2-0 in de 11e minuut.

Niet veel later tekende Van der Venne ook bijna voor zijn tweede treffer van de avond, maar zijn vlammende schot werd door doelman Fabian de Keijzer met de vingertoppen over de lat getikt. Een derde doelpunt viel voor rust ook niet meer te noteren, al zag Antoine Rabillard na een half uur spelen nog wel een schotpoging in de handen van De Keijzer verdwijnen. Ook de tweede helft slaagde Go Ahead Eagles erin om met twee snelle goals de dadendrang uit te drukken in doelpunten. Jaroslav Navrátil scoorde in de 51e minuut de 3-0, waarna het in de 55e minuut 4-0 werd door een kopbal van Elmo Lieftink. Tussendoor waren ook Alexander Bannink (schot over) en Van der Venne (listig boogballetje) nog dicht bij een goal.

Jong FC Utrecht slaagde er in de tweede helft nauwelijks in om de Eagles-defensie te verontrusten en moest vanaf de 67e minuut verder met tien man. Verdediger Tommy St. Jago vergreep zich aan de doorgebroken Alexander Bannink, waarna arbiter Bos de Utrechtse verdediger de rode kaart voorhield. In de slotfase van het duel werd het voornaamste Deventer gevaar gesticht door invaller Martijn Berden, maar de invaller vond tot twee keer toe keeper De Keijzer op zijn pad. Gescoord werd er niet meer in De Adelaarshorst, waardoor Go Ahead Eagles de tweede thuiswedstrijd van het seizoen 2019/2020 met een 4-0 zege afsloot.

Go Ahead Eagles – Jong FC Utrecht 4-0 (2-0)
6. Maël Corboz 1-0
11. Richard van der Venne 2-0
51. Jaroslav Navrátil 3-0
55. Elmo Lieftink 4-0

Scheidsrechter: De heer Bos
Toeschouwers: 8.023
Rode kaart: 67. Tommy St. Jago (Jong FC Utrecht)
Gele kaart: Sam Beukema (Go Ahead Eagles)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Nicolas Abdat, Gino Bosz, Sam Beukema, Julius Bliek; Maël Corboz, Alexander Bannink, Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil (74. Martijn Berden), Antoine Rabillard, Richard van der Venne (74. Adrian Edqvist).

Jong FC Utrecht: Fabian de Keijzer; Mark Pabai (46. Sylian Mokono), Tommy St. Jago, Christopher Mamengi, Gabriël Culhaci; Tim Brinkman (46. Rida el Barjiji), Odysseus Velanas, Mitchell van Rooijen; Eros Maddy, Jonas Arweiler, Rayan El Azrak (70. Junior van der Velden).