Go Ahead Eagles Onder-15 was vandaag dicht bij een bekerstunt tijdens de officiële hervatting van seizoen 2019/2020. Op bezoek bij NAC Breda O15, uitkomend in de Eredivisie-hoog, kwam het team van Tristan Berghuis voor rust op een 0-2 voorsprong. Uiteindelijk moest Go Ahead Eagles O15, mede door twee strafschoppen tegen, in de tweede helft alsnog het onderspit delven: 3-2.

“Zonde, want er zat vandaag echt meer in voor ons”, meende Berghuis, die in de tweede seizoenshelft met zijn team uitkomt in de Eerste Divisie-hoog, wat twee divisies lager is dan het hoogste niveau waarop de Bredase tegenstander uitkomt. “Vooral in de eerste helft vond ik ons erg goed voetballen. Aan de bal, verdedigend, met de juiste intentie, de durf waarmee we voetbalden. Het spel dat we speelden werd bovendien beloond met twee goals.”

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Carlo Bruil)

De manier waarop NAC Breda O15 de aansluitingstreffer op het scorebord zette, was discutabel te noemen. Een afstandsschot van de Brabanders werd binnen het zestienmetergebied uitstekend geblokkeerd door het bovenbeen van een Eagles-verdediger, maar de arbiter wees naar de stip. In twee instanties werd de strafschop binnengeschoten: 1-2.

Nadat de Bredanaars vervolgens via een goed uitgespeelde aanval langszij kwamen (2-2) leek een beslissende strafschoppenserie de winnaar van het duel te moeten bepalen. Totdat NAC Breda O15 drie minuten voor tijd opnieuw een dubieuze strafschop toegewezen kreeg en het vonnis binnen de reguliere speeltijd voltrok vanaf elf meter: 3-2.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Carlo Bruil)

“Ja, die twee strafschoppen hebben wel grote invloed op de wedstrijd gehad”, beaamde Berghuis. “Dat voelt niet lekker als je op de drempel van de kwartfinale staat en daar waren onze jongens ook best teleurgesteld over. Aan de andere kant hebben we de komende maanden nog een mooie uitdaging in de competitie liggen. We weten na vandaag hoe we er voor staan met ons team en daar kan ik alleen maar tevreden over zijn. Als we ons hoge niveau van de eerste helft gedurende langere fases weten vol te houden, dan kunnen we nog mooie stappen maken en ons verder ontwikkelen.”

Wedstrijdkarakteristiek

Bekerwedstrijd (1/8 finale):
NAC Breda O15 – Go Ahead Eagles O15 3-2 (0-2)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Luuk Janssen, Ibrahima Kouyate

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.