Go Ahead Eagles speelt op woensdag 5 februari thuis tegen RKC. Playing for Success Deventer ‘de uitwedstrijd’ die volledig in het teken staat van de voetbalsport. De leerlingen van basisschool De Steenuil en Sint Lebuïnusschool worden met de officiële spelersbus van Go Ahead Eagles van school opgehaald.

Hiermee worden ze richting sport- en recreatiecentrum De Scheg gebracht waar zij een volledig sportprogramma, waarbij samenwerking, eigen verantwoordelijkheid en teambuilding centraal staat, aangeboden krijgen.

 

Playing for Success laat de kinderen ervaren dat ze wél kunnen leren en dat leren nog leuk en zinvol is ook!

Playing4Success werkt intensief samen met de scholen van de deelnemende leerlingen en de ouders. Het programma maakt deel uit van het schoolprogramma. Aanmelding verloopt via de school, de school beslist welke leerlingen voor het programma in aanmerking komen. De lessen en sportactiviteiten vinden soms binnen en soms buiten schooltijd plaats en zijn samengebracht in een  programma van tien dagdelen.

De ochtendgroep, bestaande uit leerlingen van groep 6/7 van De Steenuil gaat om 09.15 uur met de spelersbus van school richting De Scheg. De hele uitwedstrijd wordt ook daadwerkelijk als wedstrijd beschouwd. Zo is er in de kleedkamers tijd voor een bespreking waarin duidelijk wordt gemaakt wat er van de spelers verwacht wordt. De activiteiten, aangeboden door uitblinkendoejezo.nl, zijn verdeeld over vijf squashzalen. Er wordt gewerkt met een roulatiesysteem waarbij de spelers precies twee keer driekwartier spelen met een rust van een half uur. In de rust wordt de gezonde lunch verzorgt door De Scheg in de Nijboer Lava Lounge.

 

De klas is opgedeeld in teams met een passende naam. De teams variëren van Team Antiona naar Team Kootje. Iedere speler heeft een eigen rol in het team om zo de eigen verantwoordelijkheid op de proef te stellen. Teammanager, aanvoerder, materiaalman en  scorekeeper zijn de rollen die verdeeld worden binnen de teams. Bij ieder team loopt een begeleider die fungeert als trainer/scheidsrechter. Voor de trainers/scheidsrechters is het van belang om de samenwerking en teambuilding te stimuleren. De spelers moeten elkaar helpen en aanmoedigen om de wedstrijd te winnen. Per activiteit zijn er punten te verdienen door het team en niet alleen het team met de meeste punten aan het eind van de rit verdiend een prijs, maar ook voor het team met de sterkste teamgeest is een prijs weggelegd.  De vijf squash banen in de Scheg fungeren als voetbalarena.

 

De middaggroep, bestaande uit geselecteerde leerlingen uit groep 5 t/m 8 van de Sint Lebuïnusschool en leerlingen uit groep 7/8 van De Steenuil, zullen na de middag het programma volgen. Ook voor hen staat  een gezonde sportlunch klaar in de Nijboer Lava Lounge. Zowel de ochtend- als middaggroep wordt na de afsluiting met prijsuitreiking terug naar school gebracht met de spelersbus. Het belooft een unieke en onvergetelijke ervaring te worden voor de spelers van Playing for Success Deventer!