In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Kroatië tot in Zuid-Afrika volgen we ook dit seizoen hun prestaties van de afgelopen week.

Joey Suk (Gorica, Kroatië)

In Kroatië is de competitie al een paar wedstrijden bezig, zo ook het Gorica van Uitgevlogen Eagles Justin Mathieu en bovenal Joey Suk. In de wedstrijd tegen Rijeka liet laatstgenoemde zich gelden door de belangrijke 2-0 te maken. Daar bleef het ook bij, en zo boekte Gorica een knappe overwinning tegen de ploeg die de eerste 3 wedstrijden had gewonnen. Gorica staat na 4 wedstrijden 4e, met 7 punten.

Chris David (Cape Town City, Zuid-Afrika)

Ook in Zuid-Afrika is het balletje weer gaan rollen. Afgelopen weekend stond de tweede speelronde op het programma, waar Cape Town City van Chris David moest opdraven tegen het gepromoveerde Stellenbosch. De wedstrijd werd met 1-0 gewonnen, met dank aan een knappe goal van David. Vanuit een moeilijke hoek scoorde hij met een lage schuiver in de verre hoek. Na 2 wedstrijden staat Cape Town City op 4 punten.

Guyon Philips (Alta IF, Noorwegen)

In Noorwegen is de competitie in april al begonnen, tegen die tijd arriveerde Guyon Philips bij Alta IF, dat uitkomt op het tweede niveau. Philips scoort er lustig op los bij zijn ploeg, zo ook dit weekend. De wedstrijd tegen Opssal, de hekkensluiter, werd met 2-0 gewonnen, en het was geen verrassing dat Philips weer verantwoordelijk was voor een treffer. Het was zijn achtste in 14 wedstrijden.

Transfers Uitgevlogen Eagles:

Deniz Türüç: Kayserispor > Fenerbahçe

Elvis Manu: Akshiar Belediyespor> Beijing Renhe

Quincy Promes: Sevilla > Ajax

Glynor Plet: Alanyaspor > Telstar

Sander Fischer: Vendyssel > Excelsior

Daniel Crowley: Willem II > Birmingham City

Jop van der Linden: Sydney FC > Gestopt