In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Nigel Hasselbaink (Hapoel Beer Sheva, Israël)

Wie al een tijdje bezig is dit seizoen, is Nigel Hasselbaink. Zijn ploeg heeft namelijk al drie voorrondes overleefd in de Europa League, mede door de inbreng van Hasselbaink. De snelle spits scoorde afgelopen donderdag namelijk de belangrijke 2-0 in de wedstrijd tegen IFK Nörrkoping. De wedstrijd werd uiteindelijk met 3-1 gewonnen en dat betekent dat Hapoel door is naar de laatste voorronde, en daarin treft het een bekende tegenstander: Feyenoord.

Jerry van Wolfgang (Orange County, Verenigde Staten)

In de Verenigde Staten gaan ze in de zomer lekker door met voetballen, Jerry van Wolfgang (Van Ewijk voorheen) speelde afgelopen weekend dan ook de 24e speelronde voor Orange County op het tweede niveau van Amerika. Het was een mooi weekend voor Jerry, want hij scoorde een prachtige goal tegen Las Vegas Lights. De middenvelder gaf het goede voorbeeld, uiteindelijk won zijn ploeg ruim; het werd 3-0. Orange County staat na 24 wedstrijden (waarvan Van Wolfgang er 23 speelde) op de 13e plaats van de 18 clubs.

Shadrach Eghan

Gisteren verscheen er een bijzonder verhaal over een oud-Eagle op ‘Vice’. In Deventer werd zijn verblijf geen succes, maar bij FC Twente was het een veelbelovend aanstormend talent. Hij verliet Go Ahead Eagles voor een avontuur in Irak, waar hij op zijn zachtst gezegd geen prettige tijd beleefde.

Lees het interview met Eghan hier.

Zomertransfers van Uitgevlogen Eagles (deel 2)

Rochdi Achenteh: FC Ararat-Armenia (Armenië)
Eloy Room: Columbus Crew (Verenigde Staten)
Mark Spenkelink: Karlstad BK (Zweden)
Elvio van Overbeek: Glentoran FC (Ierland)
Teije ten Den: CE L’Hospitalet (Spanje)
Michal Janota: Al Fateh (Saoedi-Arabië)