In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in de Amerika tot in Scandinavië volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

ELOY ROOM (COLUMBUS CREW, VERENIGDE STATEN)

Met Eloy Room heeft de MLS een nieuwe oud-Eagle in de competitie. Vorige week donderdag had de international van Curaçao een primeur, want in het duel met New York City (1-0 verlies) kreeg Room voor het eerst in zijn profcarrière een gele kaart van de scheidsrechter. De dertigjarige doelman nam de gele prent echter voor lief, want hij keepte een uitstekende wedstrijd in ‘The City That Never Sleeps’ en werd zelfs verkozen tot Man of the Match!

Bekijk de samenvatting hier.

MARK SPENKELINK (KARLSTAD BK, ZWEDEN)

Met Mark Spenkelink werd nog een (oud-)keeper van Go Ahead Eagles afgelopen week verkozen tot Man of the Match bij zijn nieuwe club. De door Go Ahead Eagles aan Karlstad BK (derde niveau Zweden) verhuurde Spenkelink maakte vorige week zijn debuut in het bekerduel met Sirius (1-1, 4-6 verlies na strafschoppen) en werd direct gekozen tot Man of the Match. Het nipte verlies tegen Sirius was toch een knappe prestatie te noemen, aangezien de bezoekers op het hoogste niveau van Zweden spelen.

Klik hier om de samenvatting (inclusief knappe reddingen van Spenkelink) te bekijken.

PEDRO CHIRIVELLA (LIVERPOOL ONDER-23, ENGELAND)

De 80e editie van Uitgevlogen Eagles wordt afgesloten met een voormalig Liverpool-huurling die in rood-geel speelde: Pedro Chirivella. De in Valencia geboren Chirivella staat nog steeds onder contract op Anfield, maar de voormalige smaakmaker in De Adelaarshorst speelt vooral wedstrijden met Liverpool Onder-23. Chirivella, inmiddels 22, speelde maandagavond met Liverpool Onder-23 een uitwedstrijd bij Southampton Onder-23 en Chirivella zette zijn naam op het scorebord. Hij kopte vlak na rust de 1-3 tegen de touwen in het duel dat de beloften van Liverpool uiteindelijk met 2-4 wonnen.


De samenvatting bekijken op YouTube kan op deze link.