In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Maikel Kieftenbeld (Birmingham City, Engeland)

Al vanaf april wordt Maikel Kieftenbeld aan de kant gehouden door een zware knieblessure, waardoor hij zes tot negen maanden uitgeschakeld is. Sindsdien is hij druk bezig met revalideren om er zo naar eigen zeggen sterker uit te komen. Naast het revalideren maakt hij ook graag tijd vrij voor fans; zo ook voor de kleine Rohan. De diehard fan van ‘The Blues’ is evenals Kieftenbeld zwaar geblesseerd geraakt tijdens een voetbalwedstrijd, en de geboren Lemelervelder was niet te beroerd om hem een hart onder de riem te steken. Rohan kreeg zelfs de nieuwe FIFA 20, waardoor hij zich niet zal vervelen de komende periode!

Tekst gaat verder onder de post.

Henrik Ojamaa (Miedź Legnica, Polen)

Sportief gezien was het geen heel vruchtbare week voor de Uitgevlogen Eagles, maar Henrik Ojamaa zorgde toch nog voor wat sportieve opschudding op de buitenlandse velden. Hij verloor met zijn ploeg Miedź Legnica – dit seizoen uitkomend op het tweede niveau van Polen – wel van Warta Poznań, maar Ojamaa liet zijn klasse in de laatste minuut toch nog zien. Door de 2-1 nederlaag staat Ojamaa met zijn ploeg 7e. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat de Est bij het gedegradeerde Miedź Legnica voetbalt. Een hele prestatie, aangezien dit zijn 14e club is in zijn avontuurlijke loopbaan. Slechts bij één andere club speelde hij langer dan één jaar: Motherwell in Schotland.

Tekst gaat verder onder de video.

Guyon Philips (Alta IF, Noorwegen)

Tot slot nog babynieuws uit Noorwegen! Begin september maakte Guyon Philips al bekend dat zijn vriendin in verwachting was, maar vandaag liet hij via Instagram weten dat er een jongetje op komst is! Als de kleine Guyon net zo’n scorend vermogen als zijn vader heeft, heeft hij in ieder geval een mooie carrière in het verschiet!

Dit bericht bekijken op Instagram

🥰 @asdisran97

Een bericht gedeeld door Guyon Philips (@g_philips9) op