Uitgevlogen Eagles (afl. 1): Janota en Jerry juichen en problemen voor Promes

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke maandag vijf oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Quincy Promes (Spartak Moskou)
Quincy Promes kon zijn ploeg zondag niet aan een overwinning helpen uit bij FC Tosno. De topscorer van Spartak Moskou werd in de 36e minuut binnen de lijnen gebracht, toen de tegenstander al met tien man stond na een rode kaart. Hoewel Spartak Moskou op een 0-2 voorsprong kwam, slaagden zij er niet in de punten te verzilveren. In de knotsgekke slotfase van de wedstrijd scoorde FC Tosno tweemaal, waardoor het duel eindigde in 2-2.

Afgelopen woensdag startte Spartak Moskou de groepsfase van de Champions League ook met een gelijkspel. Tegen het Sloveense Maribor werd het 1-1. Tot verbazing van iedereen werd Promes vijf minuten voor tijd naar de kant gehaald. Na de wedstrijd gaf trainer Massimo Carrera toe dat dit een miscommunicatie was. Promes wees naar zijn voet waarop Carrera dacht dat hij een probleem had, maar dit was niet het geval.

De voor Spartak Moskou teleurstellende slotfase van de wedstrijd tegen FC Tosno.

Randy Wolters (Dundee FC)
Randy Wolters boekte zaterdag met Dundee de eerste zege van het seizoen. Wolters viel al na 23 minuten in voor een geblesseerde teamgenoot. Nadat er uit de laatste vier competitiewedstrijden slechts één punt was behaald, was de winst op St. Johnstone zeer welkom. In een spannende slotfase waarin maar liefst drie penalty’s werden gegeven én benut (2x St. Johnstone, 1x Dundee) en waarin Dundee met tien man kwam te staan door een rode kaart, was het toch de ploeg van de Nederlander die met drie punten het veld afstapte. Door de knappe 3-2 overwinning is Dundee van de laatste plek af in de Schotse Premiership.

Deniz Türüc (Kayserispor)
Deniz Türüc pakte vrijdag drie punten met Kayserispor. Door een uitstekende pass van Türüc op Badji kwam de ploeg al in de eerste minuut op voorsprong tegen Antalyaspor. In de tweede helft kreeg Antalyaspor via een strafschop een grote kans op de gelijkmaker, maar deze werd niet benut door voormalig topvoetballer Eto’o. Toen Kayserispor vervolgens de 2-0 scoorde was de wedstrijd beslist. Kayserispor steeg daardoor naar de vierde plek in de Turkse Süper Lig.

Deniz Türüc leverde al in de eerste minuut een puntgave assist af op teamgenoot Badji.

Jerry van Ewijk (Orange County)
Jerry van Ewijk bewees maandag van waarde te zijn voor Orange County. Nadat de ploeg vlak voor rust op een 0-1 voorsprong kwam, trok Vancouver Whitecaps II in de tweede helft de score weer gelijk. Dankzij de winnende goal van van Ewijk in de 83e minuut ging Orange County toch met drie punten naar huis, waardoor het nu negende staat in de Western Conference, de westelijke afdeling van de Amerikaanse en Canadese United Soccer League.

De winnende goal van Jerry van Ewijk.

Michal Janota (Stal Mielec)
Michal Janota (foto boven, archief) scoorde dit weekend zijn tweede goal van het seizoen voor het Poolse Stal Mielec. In de eerste helft leek de wedstrijd al gespeeld toen Stal Mielec met een 3-0 voorsprong de rust inging. Maar in de tweede helft keerde de spanning weer terug in de wedstrijd. Katowice kwam terug tot 3-2. Dit bleek echter de eindstand. Daardoor klom Stal Mielec naar de derde plek op het tweede niveau van Polen en staat het nu in punten gelijk met Odra Opole, de tegenstander van aankomend weekend.