Uitgevlogen Eagles (afl. 10): Kieftenbeld en Promes nemen teams bij de hand

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke maandag vijf oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Maikel Kieftenbeld (Birmingham City, Engeland)
Maikel Kieftenbeld had zaterdag met een assist een belangrijke bijdrage aan de 1-0 overwinning op Nottingham Forest. Na vijf minuten spelen was de middenvelder oplettend toen zijn teamgenoot de tegenstander van de bal afzette. Vervolgens gaf hij een uitstekende pass op de spits die de voorzet wist te verzilveren. Het bleef het enige doelpunt in de wedstrijd. Birmingham City had de drie punten hard nodig en klimt dankzij de winst uit de degradatiezone. De club staat nu 21e in de Championship, de op een na hoogste divisie in het Engelse voetbal.

De oplettendheid van Maikel Kieftenbeld leidde tot een doelpunt.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Quincy Promes leverde zaterdag ook een belangrijke bijdrage aan de 1-4 overwinning van zijn team op FC Krasnodar. Met een assist en een doelpunt bewees hij maar weer zijn waarde voor Spartak. De middenvelder bereidde de 3-0 van Adriano direct voor en bepaalde in de slotminuut zelf de eindstand op 1-4. De nummer 10 ontving een steekpass vanaf het middenveld en schoot de bal in de korte hoek binnen. Spartak kende een stroeve start van de competitie, maar lijkt de weg naar boven eindelijk hebben ingezet. Dankzij de zege heeft Spartak FC Krasnodar gepasseerd op de ranglijst en staat de regerend kampioen nu vierde in de Russische Premier League. Dinsdag moest Promes bij Oranje nog genoegen nemen met een invalbeurt in de met 0-3 gewonnen interland tegen Roemenië.

De goal van Quincy Promes tegen FC Krasnodar.

Jarchinio Antonia (Omonia Nicosia, Cyprus)
Jarchinio Antonia en zijn ploeg speelden vrijdagavond de stadsderby tegen APOEL Nicosia. Halverwege waren er nog geen doelpunten gevallen in het GSP stadion. De twee meest succesvolle en populaire clubs van het eiland spelen beiden hun thuiswedstrijden in dit stadion, maar Antonia en zijn team waren vrijdag de thuisspelende ploeg. In de tweede helft kwam Omonia op een 0-2 achterstand. Hoewel de aansluitingstreffer snel volgde, bleek het niet genoeg. De derby van Nicosia eindigde in 1-3 in het voordeel van APOEL. Omonia staat nu teleurstellend achtste in de eerste divisie van Cyprus.

Jules Reimerink (Osnabrück, Duitsland)
Jules Reimerink en zijn ploeg boekten vrijdag een knappe overwinning op Aalen. Hoewel Osnabrück na twintig minuten spelen tegen een 0-1 achterstand aankeek, waren het toch Reimerink en zijn ploeggenoten die met de drie punten het veld afstapten. Het thuisduel eindigde in 4-1. Dankzij de winst verlaat Osnabrück de degradatiezone en staat het nu op de zestiende plek op het derde niveau in het Duitse voetbal.

De doelpunten van Osnabrück.

Darren Maatsen (Apollon Smirnis, Griekenland)
Terwijl Reimerink en Kieftenbeld dit weekend afstand namen van de degradatiezone, zakten Darren Maatsen en zijn ploeg juist weer terug naar de gevreesde gevarenzone. Door een laat doelpunt werd zaterdag met 1-0 verloren van Larissa. Apollon Smirnis staat daardoor vijftiende in de Griekse Super League.