In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Halil Çolak (Samsunspor, Turkije)

Deze winter heeft Halil Çolak een nieuwe club gevonden, op het derde niveau van Turkije. Bij Samsunspor liet hij zich dit weekend meteen gelden door te scoren tegen Pendikspor. Met een droge schuiver in de lange hoek bepaalde hij de eindstand op 0-2 en zo bleef Samsunspor koploper in de ‘2. Lig White Group’. Opvallend is overigens het geringe aantal doelpunten dat de ploeg tegen kreeg dit seizoen: zeven in negentien wedstrijden.

Stephan Andersen (FC Kopenhagen, Denemarken)

De geruchten gingen dat Stephan Andersen overbodig was geworden bij FC Kopenhagen. De 38-jarige doelman raakte afgelopen jaar zwaar geblesseerd en hij leek op weg naar de achteruitgang van de club. Toch heeft hij zich dermate sterk terug geknokt, dat hij een nieuw contract heeft verdiend bij FC Kopenhagen! Dit is een prestatie van wereldformaat als je kijkt naar waar Andersen vandaan komt. Wel zal hij hoogstwaarschijnlijk als reservedoelman fungeren, maar dat zal hem niet deren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Delighted to have signed a new contract with @fc_kobenhavn #football #soccer #contract #fck #fckøbenhavn # grateful

Een bericht gedeeld door Stephan Andersen (@andersenno.1) op

Mawouna Amevor (FC Eindhoven, Nederland)

Helaas zijn we ook een Uitgevlogen Eagle armer geworden deze week. Mawouna Amevor heeft na avonturen in Thailand en Indonesië een contract getekend bij FC Eindhoven en wordt zowaar een opponent van ons. Over een paar weken, op vrijdag 7 februari 2020 om precies te zijn, keert Amevor voor even terug in De Adelaarshorst. Dan staat Go Ahead Eagles – FC Eindhoven op het programma. Tot snel, Mawouna!