In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Jules Reimerink (Sportfreunde Lotte, Duitsland)

Het is even geleden dat Jules Reimerink zijn opwachting maakte in deze rubriek. Op het vierde niveau speelt Reimerink bij Sportfreunde Lotte, waar hij dit weekend in de basis begon. In de wedstrijd tegen FC Köln II maakte hij de 4-2 uit een strafschop en dat bleek uiteindelijk een hele belangrijke goal te zijn! De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een spectaculaire 4-3 en Lotte won zo ook zijn tweede wedstrijd van 2020. De ploeg van Reimerink staat nu zevende, maar nog wel met een flink gat naar de bovenste plaatsen.

Julius Bliek (Saburtalo Tbilisi, Georgië)

Hoe jammer het ook is dat Julius Bliek is vertrokken uit Deventer, gunnen wij hem uiteraard allemaal zijn nieuwe voetbalavontuur! De kersverse Uitgevlogen Eagle tekende een contract bij Saburtalo Tbilisi; een jonge, ambitieuze club uit Georgië. Hoewel de club pas in 1999 werd opgericht, werd het in 2018 landskampioen en won het een jaar later de beker. Met de komst van Bliek hoopt de ploeg haar successen door te zetten. De eerste competitiewedstrijd speelt Bliek op 1 maart, tegen Chikhura.

Andries Ulderink (Ajax Cape Town, Zuid-Afrika)

Het is niet altijd feest bij onze Uitgevlogen Eagles, zo bewees Andries Ulderink afgelopen week. De trainer stapte op bij Ajax Cape Town vanwege de situatie rond Hans Vonk, die wegens vermeend wangedrag geschorst werd. Hoewel het onderzoek nog liep, was het voor Ulderink genoeg reden om zijn taken neer te leggen. Ajax Cape Town betreurt de beslissing, ook omdat Ulderink het meer dan prima deed in Zuid-Afrika. De ploeg was namelijk op promotiekoers naar de ‘Premier League’, het hoogste niveau van Zuid-Afrika.