In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Jerry van Wolfgang

Vorig seizoen speelde Jerry van Wolfgang (voorheen Van Ewijk) nog bijna alles bij Orange County SC in de Verenigde Staten. Avontuurlijk als hij is, besloot Jerry deze winter naar Zuid-Korea te verkassen om daar zijn heil te zoeken. In de video hieronder vertelt hij over deze impulsieve actie en hoe hij en zijn zaakwaarnemer door íets teveel bluf ervoor hebben gezorgd dat hij zich zonder club in Zuid-Korea bevindt. Het is misschien een ietwat langdradige video, maar voor het verhaal zeker het kijken waard. Sindsdien heeft Jerry nog een aantal vlogs op zijn kanaal staan om ons mee te nemen in zijn avontuur.

Lesly de Sa (AFC Eskilstuna, Zweden)

Hier worden wij altijd blij van, een nieuwe Uitgevlogen Eagle! Lesly de Sa speelde in 2017 nog voor Slovan Bratislava en werd daarna verhuurd aan FC Oss. Na zijn huurperiode mocht hij transfervrij vertrekken en hield zijn conditie op peil bij Jong Ajax. Nu heeft hij dan eindelijk weer een nieuwe club gevonden, op het tweede niveau van Zweden. Bij AFC Eskiltuna heeft hij een driejarig contract ondertekend en hoopt hij de onlangs gedegradeerde club weer naar het hoogste niveau te tillen.

Ludcinio Marengo (FC Tsarsko Selo Sofia, Bulgarije)

We waren hem even uit het oog verloren, maar Ludcinio Marengo heeft ook een nieuwe club gevonden. Bij FC Tsarsko Selo Sofia moet hij degradatie voorkomen nu de ploeg onderaan de ranglijst bungelt. Marengo speelde in 2017 zes potjes voor Go Ahead Eagles, waar hij degradatie helaas niet kon voorkomen. De afgelopen seizoenen speelde Marengo voor SK Brann in Noorwegen, waar zijn contract afgelopen seizoen afliep.

Chris David (Cape Town City, Zuid-Afrika)

Het was een stunt toen Go Ahead Eagles in 2015 Chris David contracteerde. David gold altijd al als bijzonder talent, maar heeft dat in Deventer door zijn zware blessure nauwelijks kunnen laten zien. Nu staat David in Zuid-Afrika bij Cape Town City onder contract, waar hij niet altijd kan rekenen op een basisplaats. Zelfs in Kaapstad denkt de middenvelder nog wel eens terug aan zijn tijd in Deventer, zo blijkt uit onderstaande post!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

“ We don’t remember days, we remember moments! “ ⚽️❤️ #tb #goaheadeagles #memories #godislove

Een bericht gedeeld door Christopher David (@chrisdavid30) op