In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Eloy Room (Columbus Crew, Verenigde Staten)

Over elf dagen begint de competitie weer in Amerika, dus ook voor Eloy Room. De keeper begint dan aan zijn tweede seizoen bij Columbus Crew, waar hij een vaste kracht is. Vorig jaar eindigde de ploeg van Room op de tiende plaats (van de twaalf ploegen). Het doel is ongetwijfeld om aankomend seizoen wat hoger te eindigen. Aan de voorbereiding van Room zal dat niet liggen; op Instagram deelt hij een video met een paar katachtige reddingen in de ‘pre-season’ van Columbus Crew!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The pre-season grind continues! 🧤

Een bericht gedeeld door Pantera Negra (@eloyroom) op

Maikel Kieftenbeld (Birmingham City, Engeland)

Afgelopen weekend was het moment waar Maikel Kieftenbeld maandenlang naar uitgekeken heeft. Hij keerde eindelijk terug in de wedstrijdselectie van Birmingham City! In de wedstrijd tegen Brentford begon hij op de bank en maakte hij geen speelminuten, maar daar zal de komende weken ongetwijfeld verandering in gaan komen. Kieftenbeld gold altijd als één van de sterkhouders bij Birmingham City, maar raakte vorig jaar zwaar geblesseerd. Ondanks dat de ervaren middenvelder inmiddels 29 jaar is, moet hij nog jaren meekunnen op niveau. Enige tijd geleden maakte hij in Voetbal Internatonal overigens nog kenbaar dat hij ervoor openstaat om zijn voetbalcarrière af te sluiten in Deventer…

Brem Soumaoro (FC Twente, Nederland)

Tot slot zijn we ook nog een Uitgevlogen Eagle armer geworden deze week. Althans, Brem Soumaoro was nou niet echt een wekelijks terugkomende speler in deze rubriek. Na zijn tijd bij Go Ahead Eagles vertrok de middenvelder naar Livorno in Italië, waar hij in anderhalf seizoen tot slechts drie competitiewedstrijden kwam. Afgelopen week keerde hij terug naar Enschede, waar hij voorheen in de jeugdopleiding zat, in de hoop zijn carrière nieuw leven in te blazen na een mislukt avontuur in Italië.