In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Deniz Türüç (Fenerbahçe, Turkije)

Het wordt gezien als één van de meest tumultueuze derby’s in het hedendaagse voetbal: Fenerbahçe tegen Galatasaray. Deniz Türüç begon op de bank en zag zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong komen door een penalty. Iets voor rust maakte Nederlander Ryan Donk de 1-1 voor Galatasaray. In de 60e minuut kwam Türüç in het veld, maar zijn invalbeurt was van korte duur. In de 84e minuut ontstond er – toen het al 1-2 was geworden en na een opstootje met Belhanda – kortsluiting bij Türüç wat resulteerde in een directe rode kaart.

Belhanda kreeg na dit opstootje overigens ook zijn tweede gele kaart en zo moest ook Galatasaray met tien man verder. Uiteindelijk verloor Fenerbahçe met 1-3, vielen er twee directe rode kaarten (waarvan één buiten het veld) en dertien gele kaarten (waarvan er twee dus resulteerden in rood voor Belhanda).

Guyon Philips (Víðir Garður, IJsland)

Gelukkig was er ook positief nieuws voor een Uitgevlogen Eagle. Guyon Philips heeft weer een nieuw avontuur te pakken, dit keer in de derde divisie van IJsland! Hij maakte afgelopen seizoen de ene na de andere goal bij Alta in Noorwegen en hoopt die lijn door te trekken bij Víðir Garður. Guyon Philips speelde al eerder in IJsland en wilde maar al te graag terug naar het prachtige land.

Joop Gall

Tot slot nog een bijzonder verhaal van een oud-trainer van Go Ahead Eagles. In het seizoen 2011/2012 was Joop Gall trainer in Deventer. De jaren daarna was hij actief bij FC Emmen, in Oekraïne en bij diverse amateurclubs. Vorig jaar streek hij neer in China, waar hij aan de slag ging als coach op een hogeschool. Een mooi avontuur, tot de trainer terecht kwam in een surrealistische chaos. Door het coronavirus moest Gall verkassen naar Nederland en bij Voetbal International deed hij hier verhaal over deze absurde gebeurtenissen.

Als je geen abonnement hebt, kun je eenmalig een VI-pro artikel lezen. Het is zeker de moeite waard!