Uitgevlogen Eagles (afl. 107): Voorassist

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Eloy Room (Columbus Crew, Verenigde Staten)

Afgelopen weekend begon de competitie in de Verenigde Staten. Zo ook voor Eloy Room, die al een tijdje vaste waarde is bij Columbus Crew. In de wedstrijd tegen New York City FC waren er nog geen drie minuten gespeeld toen Eloy Room alweer erg belangrijk was voor zijn ploeg.

Met een prachtige lange bal achter de verdediging stuurde hij zijn spits weg, die vervolgens werd gevloerd door de laatste man van New York City. Deze kreeg rood, waardoor Columbus Crew de resterende 87 minuten met een man meer speelde. Door een prachtige goal later in de wedstrijd werd deze man-meer-situatie benut en won de ploeg van Room met 1-0.

Stefano Beltrame (CSKA Sofia, Bulgarije)

Hij heeft er nog maar drie wedstrijden op zitten bij zijn nieuwe club, maar Stefano Beltrame heeft al helemaal zijn draai gevonden bij CSKA Sofia. Ruim twee weken geleden speelde hij tegen Botev Plovdiv, waar hij na 34 minuten al het net vond met een kalme afronding.

Afgelopen weekend was het weer raak. In de uitwedstrijd tegen Tsarsko Selo, waar ook Uitgevlogen Eagle Ludcinio Marengo in de basis stond, maakte hij in de 20e minuut de 1-1 door een klassieke ‘frommelgoal’. Zijn doelpunt had uiteindelijk geen waarde; CSKA verloor de wedstrijd tegen Tsarsko met 2-1.

Daniel Crowley & Maikel Kieftenbeld (Birmingham City, Engeland)

In Birmingham speelden ook twee spelers in dezelfde wedstrijd, maar Daniel Crowley en Maikel Kieftenbeld doen dat bij hetzelfde team. Bij QPR – Birmingham City begon Crowley in de basis en mocht Kieftenbeld op de bank beginnen.

Eerstgenoemde was belangrijk in de 81e minuut, toen hij de bal uit een corner mooi voor het doel krulde en het speeltuig via twee kopballen in het doel eindigde. Twee minuten later werd hij gewisseld voor, jawel, Maikel Kieftenbeld! De middenvelder mag steeds meer minuten maken na zijn zware blessure. De wedstrijd eindigde in 2-2, waardoor de ongeslagen reeks van Birmingham City (competitie en beker) nu op dertien wedstrijden staat.