Wereldwijd rolt her en der de bal weer en worden competities langzamerhand voorzichtig hervat. In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties.

Joey Suk (Gorica, Kroatië)

Net als alle andere competities heeft ook de Kroatische competitie de afgelopen periode stil gelegen. Gelukkig voor Joey Suk komt daar een einde aan; 6 juni begint de competitie weer! Zonder publiek worden de wedstrijden ingehaald en Gorica kende dit weekend een goede generale repetitie. In de oefenwedstrijd tegen Dinamo Zagreb werd met 2-3 gewonnen, mede door een doelpunt van Joey Suk. Zaterdag 6 juni hervat Gorica de competitie met een uitwedstrijd tegen Slaven Belupo.

Jerry van Wolfgang (Cheonan City FC, Zuid-Korea)

Jerry van Wolfgang (voorheen Van Ewijk) moest als één van de eerste Uitgevlogen Eagles stoppen met de competitie. In Zuid-Korea was het coronavirus al een tijdje aanwezig voordat het in Europa de kop opstak. Maar de middenvelder mocht ook weer het eerst het veld op van iedereen. Een week geleden speelde hij niet alleen de eerste wedstrijd van zijn team na de lockdown, ook maakte hijzelf zijn competitiedebuut voor Cheonan City FC. En wat voor debuut! Met een bekeken stiftje zorgde hij voor de enige goal in de wedstrijd tegen Cheongju FC en kende daarmee een goede start van zijn tijd in Zuid-Korea. Mocht je geïnteresseerd zijn in de verhalen van Jerry; op zijn YouTube-kanaal staan vlogs over zijn wedstrijddagen en verdere leven!

Maikel Kieftenbeld (Birmingham City, Engeland)

In Engeland is het nog wel wachten op de hervatting van de competitie. Dat is extra jammer voor Maikel Kieftenbeld, die net terug was van een blessure die hem bijna een jaar aan de kant heeft gehouden. Tijdens zijn revalidatie is er een korte documentaire gemaakt die de herstelfase mooi in beeld heeft gebracht. De vraag is of de publiekslieveling volgend jaar nog steeds in Birmingham te zien is.

Transferupdate

In de voetballoze periode hebben her en der ook een aantal mutaties plaatsgevonden in de voetbalwereld. Zo zijn de contracten van Justin Mathieu (HNK Gorica) en Nigel Hasselbaink (Hapoel Beer Sheva) niet verlengd en kunnen beiden op zoek naar een nieuwe club. Jules Reimerink is na een Duits avontuur bij Sportfreunde Lotte terug in Nederland en gaat voetballen bij Quick’20. Tot slot zijn er erg sterke geruchten dat spelmaker Pedro Chirivella een nieuwe club heeft gevonden: FC Nantes zou rond zijn met Liverpool. Het zou een mooie stap zijn voor het talent dat nooit echt door wist te breken bij The Reds.


(Foto: Erik Pasman)