Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 11): Teijsse zonder club de winter in

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke maandag oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Kenny Teijsse (clubloos)
Kenny Teijsse is per direct transfervrij. Zijn club SF Deltas houdt op met bestaan, zo is te lezen in een verklaring van de CEO van de club. Twee weken geleden pakte Teijsse nog de NASL titel met de Deltas. De club uit San Francisco werd eind 2016 opgericht en maakte dit jaar zijn debuut in de North American Soccer League. Met een kampioenschap in de kast wordt de club prompt opgeheven. Teijsse vertrok begin dit jaar naar de Verenigde Staten, maar de verdediger moet nu dus alweer op zoek naar een nieuwe club. In september gaf hij in een interview aan het erg naar zijn zin te hebben in Amerika en dat het zijn doel is om in de Major League Soccer te spelen.

De verklaring van de CEO van SF Deltas lees je hier.

Halil Çolak (Istanbulspor, Turkije)
Halil Çolak scoorde zaterdag tegen Samsunspor. Dankzij het doelpunt hield Istanbulspor een punt over aan het duel dat eindigde in 1-1. Vlak voor de goal van Çolak had een van zijn teamgenoten nog een grote kans om de stand gelijk te trekken, maar hij miste een penalty. De gelijkmaker kwam daarna van de schoen van de speler uit Deventer. Istanbulspor promoveerde vorig seizoen naar de op een na hoogste divisie in Turkije en staat nu zevende.

De goal van Halil Çolak.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Quincy Promes en zijn ploeg kregen dinsdag voor het Champions League duel NK Maribor op bezoek. Pas na 82 minuten spelen viel de openingstreffer, in het voordeel van Spartak. In de extra tijd kwam Maribor toch nog langszij en dwong het een gelijkspel af in Rusland. Spartak staat nu op zes punten en is verzekerd van de derde plaats in groep E. Promes en zijn ploeggenoten moeten het op de laatste speeldag uit tegen Liverpool opnemen, dat met negen punten eerste staat in de poule.

Highlights uit de wedstrijd Spartak Moskou – NK Maribor.

Maikel Kieftenbeld (Birmingham City, Engeland)
Maikel Kieftenbeld en zijn ploeg hebben zaterdag weer meer afstand genomen van de degradatiezone. De wedstrijd tegen Sheffield United, de nummer drie uit de Engelse Championship, eindigde in 1-1. In de eerste helft kwam Birmingham nog op 0-1 dankzij een schitterende goal, maar de ploeg van de middenvelder wist de voorsprong niet tot het einde van de wedstrijd te behouden. Twintig minuten voor tijd scoorde Sheffield United de gelijkmaker en moest Birmingham genoegen nemen met een punt.

De fantastische goal voor Birmingham City, die basisklant Maikel Kieftenbeld en zijn ploeg uiteindelijk een remise bracht.