Wereldwijd rolt her en der de bal weer en worden competities langzamerhand voorzichtig hervat. In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties.

Daniel Crowley (Birmingham City, Engeland)

In Engeland rolt de bal al een paar wedstrijden, zo ook voor Birmingham City met Daniel Crowley en Maikel Kieftenbeld in de gelederen. Laatstgenoemde speelde de afgelopen wedstrijd tegen Hull City de eerste helft, maar is nog steeds zichtbaar herstellende van zijn blessure. Crowley speelde de hele wedstrijd en had een belangrijke rol. Bij een 1-2 achterstand kopte de middenvelder, die nota bene de kleinste van het veld was, de gelijkmaker binnen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel, wat geen verrassing genoemd kan worden. Na zes van de laatste acht wedstrijden hield Birmingham City één punt over. De ploeg staat zeven punten boven de degradatiestreep, dus het heeft nog genoeg om voor te spelen.

Jerry van Wolfgang (Cheonan City FC, Zuid-Korea)

Onze vlogger uit Oost Azië is ook alweer een tijdje aan het voetballen. Jerry van Wolfgang ging op eigen houtje naar Zuid-Korea om daar weer aan de bak te kunnen. Hij kwam uit bij Cheonan City FC, waar hij naast voetballen dus ook het vloggen heeft opgepakt. In deze vlog reflecteert hij op zichzelf en laat hij de afgelopen wedstrijd zien. Die bevat onder andere een prachtige goal van hemzelf, wat alweer zijn zesde doelpunt van de competitie betekent.

Alex Schalk (Servette, Zwitserland)

Verder een mooi bericht vanuit Zwitserland, waar Alex Schalk zijn contract met twee jaar heeft verlengd bij zijn club Servette! De spits speelt al bijna twee jaar bij de club, en met succes. Servette promoveerde en houdt dit seizoen prima stand in de hoogste competitie van Zwitserland. Die competitie is ook alweer hervat en afgelopen weekend maakte Schalk daar zijn eerste minuten sinds de lockdown. Schalk staat met zijn ploeg op een knappe vierde plek in de Super League.

Transfernieuws

In tegenstelling tot Schalk zijn er ook enkele Uitgevlogen Eagles die van club veranderen. Darren Maatsen gaat in Noorwegen voetballen bij Stabaek, terwijl Julius Bliek juist weer terug in Nederland is. Na een kort avontuur in Georgië heeft de verdediger getekend bij FC Dordrecht. Tot slot: de geruchten waren al sterk, maar nu is het eindelijk officieel dat Pedro Chirivella gaat uitkomen voor FC Nantes in Frankrijk.