Wereldwijd rolt her en der de bal weer en worden competities langzamerhand voorzichtig hervat. In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties.

Joey Suk (HNK Gorica, Kroatië)

De Kroatische competitie is alweer een tijdje hervat en loopt daarom al bijna op zijn einde. Vijf wedstrijden voor het competitieslot speelde Joey Suk met ‘zijn’ Gorica tegen Hajduk Split: de nummer 6 tegen de nummer 5. Vlak voor rust tekende Suk voor de 2-0, met een knappe goal uit een corner. Daarna scoorden beide teams nog één keer, waardoor Gorica de wedstrijd met 3-1 won.

Op de ranglijst valt de ploeg van Suk een beetje tussen wal en schip. Lijfsbehoud is bij lange na niet meer in gevaar, maar zijn team kan ook niet meer meestrijden om een ticket voor Europees voetbal. De middenmoter heeft nog drie wedstrijden om de competitie op een goede manier af te kunnen sluiten.

Rick Ketting (FC Inter Turku, Finland)

Vorige week is de competitie in Finland ook eindelijk weer begonnen! Dit betekende ook de eerste competitiewedstrijd voor Rick Ketting bij zijn nieuwe club, Inter Turku. Hoewel, de ploeg heeft er al drie bekerwedstrijden op zitten, waarin Ketting (die in de eerste Uitgevlogen Eagles Special al aangaf het prima naar zijn zin te hebben in Finland) liet zien dat hij een echte goaltjesdief is.

In de bekerwedstrijd tegen JALLO scoorde hij het enige doelpunt uit een corner, terwijl hij een bekerduel later de winnende penalty erin schoot in de bekerthriller tegen KuPS (5-4). Deze week was het weer raak. Als een echte spits maakte de verdediger zich vrij en tikte koelbloedig de 3-1 binnen tegen Rovaniemi, waarna hij op karakteristieke wijze zijn doelpunt uitbundig vierde.

Bekerdoelpunt tegen JALLO:

Doelpunten Inter Turku – Rovaniemi:

Deniz Türüç (Fenerbahçe, Turkije)

Voor de coronacrisis had Deniz Türüç niet altijd garantie op een basisplaats bij Fenerbahçe, maar dat is na de hervatting wel anders. In de eerste vier competitiewedstrijden speelde hij 90 minuten en liet hij zich bovendien gelden in de bekerwedstrijd tegen Trabzonspor (die wij even gemist hebben een aantal weken terug). Een prachtige halve omhaal van de middenvelder was helaas niet genoeg om Trabzonspor over twee wedstrijden te verslaan. Na de 2-1 uitnederlaag verloor Fenerbahçe thuis met 1-3.

De afgelopen competitiewedstrijd tegen Goztepe werd wel winnend afgesloten door de ploeg van Türüç. Door twee goals van oude bekende Ferdi Kadioglu won Fenerbahçe met 2-1. Bij het tweede doelpunt stond Türüç aan de basis met een strakke crosspass, precies in de voeten van Kadioglu. De ploeg uit Istanbul staat op een teleurstellende zesde plek, maar staat slechts drie schamele puntjes achter op rivaal Galatasaray, dat vierde staat. Die plaats betekent aan het eind van het seizoen een ticket voor de Europa League.