Wereldwijd worden voetbalcompetities weer hervat en afgerond, terwijl voor andere teams de voorbereiding op seizoen 2020/2021 nadert of alweer begonnen is. Zo ook voor een aantal Uitgevlogen Eagles, die langzaamaan de draad in verre voetbaloorden weer oppakken. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties.

Alex Schalk (Servette, Zwitserland)

Daar is ie weer, de man in vorm! In een bizar speelschema (Servette speelt om de drie dagen een competitiewedstrijd) blijft Alex Schalk scoren. Tegen topploeg FC Basel was dit niet anders. Bij een 1-1 stand kwam de bal zomaar voor zijn voeten en schoot hij fantastisch raak. De gelegenheidscommentatoren Tibert Pont (oud-Servette) en Christopher Routis (speler Servette) konden hun geluk niet op: “Incroyable but, incroyable but!”. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2, waardoor Servette helaas niet in kon lopen op Basel. De ploeg staat wel nog steeds op een knappe vierde plek.

Koen Brack (ASD Ovidiana Sulmona Calcio, Italië)

Sommige spelers weten maar niet van ophouden. Koen Brack is er daar één van. Tussen 1999 en 2004 speelde Brack 92 wedstrijden voor Go Ahead Eagles en hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij droomde van een voetballeven in Italië. En óf hij zijn dromen achterna gaat! Sinds 2009 heeft de verdediger voor diverse Italiaanse clubs gespeeld, vooral in de Serie D. Volgens het zeer gewaardeerde Twitter-account ‘FC De Avonturiers’ is hij weer terug bij zijn vorige club ASD Ovidiana Sulmona Calcio. Onvermoeibaar, die Koen!

Marcel Ritzmaier (Barnsley, Engeland)

In de winterstop maakte Marcel Ritzmaier de overstap naar Barnsley, dat het hele seizoen al strijdt tegen degradatie. Vorige week stond de ploeg zelfs laatste dus móést er eindelijk een keer gewonnen worden. Tegen alle verwachtingen in won Barnsley tegen Nottingham Forest, de huidige nummer 5 van het Championship. Ritzmaier staat met zijn ploeg nog maar twee punten onder de veilige 21e plek. Eén plek daarboven zien we het Birmingham City van Daniel Crowley en Maikel Kieftenbeld terug, die een vrije val doormaken sinds de ‘coronastop’. Van de laatste 13 wedstrijden won hun ploeg geen enkel duel, waardoor ook Birmingham City nu ineens in de degradatiestrijd verwikkeld is geraakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Great team, important victory 🙏🏽💪🏽 #youreds #together #believe #vision #dreambig

Een bericht gedeeld door Marcel Ritzmaier (@marcelritzmaier) op