Wereldwijd worden voetbalcompetities hervat en afgerond, terwijl voor andere teams de voorbereiding op seizoen 2020/2021 nadert of alweer begonnen is. Zo ook voor een aantal Uitgevlogen Eagles, die de draad in verre voetbaloorden weer oppakken. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties.

Marcel Ritzmaier (Barnsley, Engeland)

Ze hebben het geflikt! Barnsley moest de laatste twee wedstrijden winnen om nog kans te maken op lijfsbehoud in het Championship. Dit moest gebeuren tegen de nummers 7 en 3 (respectievelijk Nottingham Forest en Brentford). Van Nottingham werd anderhalve week geleden al verrassend gewonnen, waarna Barnsley vervolgens nog moest zien te winnen van Brentford. Ritzmaier was heel dichtbij met zijn team, maar de 1-1 die na 90 minuten op het bord stond, was niet genoeg. Totdat…

Het levert werkelijk prachtige beelden op.

Pedro Chirivella (FC Nantes, Frankrijk)

Jarenlang speelde Pedro Chirivella in de jeugd van Liverpool. Maar aangezien hij niet definitief door wist te breken in de hoofdmacht van Jürgen Klopp, heeft hij gekozen voor een Frans avontuur. Bij FC Nantes probeert de spelmaker eindelijk weer een vaste basisspeler te worden, waar hij het in Liverpool vooral moest doen met bekerwedstrijden. In deze potjes was hij overigens wel vaak één van de uitblinkers. Afgelopen week speelde Chirivella zijn eerste duel voor de Franse ploeg, vriendschappelijk tegen Anderlecht. De wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0, maar voor Chirivella zal het een verademing zijn dat hij weer op het veld staat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

📸 TEAM

Een bericht gedeeld door FC Nantes (@fcnantes) op

Alex Schalk (Servette, Zwitserland)

Vaste prik in deze rubriek: Alex Schalk! En zo gek is dat niet, want de aanvaller speelt minimaal twee wedstrijden per week en scoort aan de lopende band. Vorige week speelde het Servette van Schalk de uitwedstrijd tegen FC Thun en dat liep eigenlijk uit op een deceptie. Het veel lager geklasseerde Thun won met 5-1 van Servette, maar Schalk kon het toch niet laten om een doelpuntje mee te pikken.