Uitgevlogen Eagles (afl. 131): Wind mee

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Joey Suk (HNK Gorica, Kroatië)

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Joey Suk ervaarde dit cliché afgelopen weekend wel erg letterlijk. Hij speelde met zijn Gorica de uitwedstrijd tegen Sibenik, waar een wel erg harde wind stond. De eerste helft speelde Suk tegen de wind in en wist hij met zijn ploeg de schade te beperken tot één tegendoelpunt. In de tweede helft had Gorica de wind in de rug, wat resulteerde in twee bizarre doelpunten (absoluut het kijken waard!). Joey Suk zelf was verantwoordelijk voor de enige ‘normale’ goal, waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde in een 1-3 overwinning. Overigens doet Gorica momenteel erg knap bovenin mee in de hoogste Kroatische competitie.

Jaroslav Navrátil (Kisvarda FC, Hongarije)

Nog een ploeg die knap bovenin meedraait is het Kisvarda van Jaroslav Navrátil, die ook dit weekend goede zaken deed. In de wedstrijd tegen Paks zorgde Navrátil voor de belangrijke 2-1 vlak voor rust, waarna Kisvarda de wedstrijd in de tweede helft definitief in het slot gooide. De ploeg staat op de tweede plaats, achter voormalig Europa League-opponent van Go Ahead Eagles: Ferencváros.

Henri Anier (Paide, Estland)

Ook al waren zijn invalbeurten in Deventer niet al te gelukkig; Henri Anier laat al een paar weken zien dat hij een prima spits blijkt te zijn. In de wedstrijd tegen Levadia scoorde hij wederom een prima doelpunt, wat helaas voor de ploeg van Anier niet genoeg was voor een overwinning. De wedstrijd eindigde in 2-2.