In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Peter van Ooijen (KFC Uerdingen, Duitsland)

Nieuw in deze rubriek: Peter van Ooijen! De middenvelder speelde na zijn tijd in Deventer bij Heracles Almelo en VVV-Venlo en is deze zomer neergestreken bij KFC Uerdingen. Die ploeg komt uit op het derde niveau van Duitsland. Van Ooijen zit bij Uerdingen dicht tegen de basis aan, maar moest afgelopen weekend tegen Verl genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Door een blessure bij een van zijn medespelers kwam hij vlak voor rust het veld in en vlak ná rust maakte hij meteen het verschil. Met een fantastisch doelpunt zorgde hij voor de 1-0. Helaas voor Peter gaf Uerdingen de voorsprong nog uit handen. Er werd verloren met 1-2.

Deniz Türüç (Istanbul Basaksehir, Turkije)

Het is een droom van elke voetballer: schitteren in de Champions League! Deniz Türüç is een van de gelukkigen die in het miljoenenbal mag voetballen. Vorige week was Old Trafford het podium voor Manchester United – Basaksehir. Helaas voor Türüç werd het een relatief gemakkelijke wedstrijd voor ‘The Red Devils’, die met 4-1 over de Turken heen gingen. Toch had Deniz een persoonlijk hoogtepuntje te pakken deze wedstrijd; met een prachtige vrije trap zorgde hij voor de eretreffer.

Rick Ketting (FC Inter Turku, Finland)

Rick Ketting heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het prima naar zijn zin heeft in Finland. Dat blijkt nog maar eens: de verdediger heeft namelijk zijn contract verlengd tot eind 2021! Ketting heeft zich met Inter Turku geplaatst voor de voorrondes van de Europa League, die in de zomer van 2021 plaats gaan vinden. Er valt dus nog genoeg te winnen voor Rick!