In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Eloy Room (Columbus Crew, Verenigde Staten)

Een hele knappe prestatie in Amerika voor Eloy Room! Columbus Crew plaatste zich een aantal weken geleden voor de play-offsronde voor het kampioenschap van de MLS, waar het eerst drie wedstrijden moest spelen tegen clubs uit de ‘Eastern Conference’. De winnaar van die play-offs moet tegen de winnaar van de play-offs van de ‘Western Conference’ strijden om het échte kampioenschap. Het Columbus Crew van Eloy Room heeft de Eastern Conference gewonnen, wat betekent dat het deze week de finale speelt tegen Seattle Sounders. Helaas voor Room is hij in de eerste play-offswedstrijd geblesseerd geraakt, waardoor hij vanaf de tribune moest toekijken hoe zijn team won.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pantera Negra (@eloyroom)

Guyon Philips (Knattspyrnufélagid Vídir, IJsland)

Het levert vaak prachtige verhalen op: Uitgevlogen Eagles die een heel nieuw leven oppakken in een ander land. Guyon Philips doet dat in IJsland, waar hij een voetbalschool is begonnen, zelf voetbalt en een gezin heeft gesticht. Een keerzijde van dat verhaal is dat je je familie niet vaak ziet, en dat kan heel moeilijk zijn voor het thuisfront. De vader van Guyon heeft geluk deze kerst! All You Need Is Love bracht de familie weer bij elkaar voor de decembermaand en niemand minder dan Snelle wist daar een prachtige clip van te maken. Het kijken waard!

Maecky Ngombo (Belouizdad, Algerije)

We eindigen met een speler die na zijn rumoerige tijd in Deventer zijn heil is gaan zoeken in Afrika. Maecky Ngombo speelt sinds dit seizoen bij Belouizdad uit Algerije, dat midden in de voorrondes zit van de Afrikaanse Champions League. In het tweeluik tegen Al Nasr uit Libië had de Belg een belangrijke rol in de eerste wedstrijd. Met een hakje zette Ngombo zijn teamgenoot in scoringspositie, die het net wist te vinden. Zo’n hakje hebben we in Deventer nooit gezien van hem…