In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Stefano Beltrame (CSKA Sofia, Bulgarije)

In een weekend waar er op het veld niet zo gek veel gebeurde bij de Uitgevlogen Eagles, maakte Stefano Beltrame bekend per direct weg te gaan bij CSKA Sofia, terwijl hij nog een contract voor een half jaar had. De middenvelder kon niet op veel speeltijd rekenen bij de club, waar hij in januari zijn eerste wedstrijd speelde. Door de lockdown en het gebrek aan vertrouwen van de trainer kwam hij dit jaar tot 21 wedstrijden, waarvan hij een groot deel vanaf de bank moest beginnen.

Maikel Kieftenbeld (Birmingham City, Engeland)

Vertrekken bij je club, dat is ook waar Maikel Kieftenbeld deze zomer erg bang voor was. De middenvelder stond deze zomer op de transferlijst bij Birmingham City aangezien de coach het niet in hem zag zitten. Concrete interesse kwam er niet, waardoor Kieftenbeld nog steeds onder contract staat in Birmingham. Maar Maikel is geen opgever! Hij heeft zich weer in het team geknokt en staat de laatste wedstrijden gewoon weer in de basis. Erg knap, aangezien hij terugkwam van een loodzware blessure en zich opnieuw moest bewijzen. Onderstaand een artikel waarin Kieftenbeld vertelt over de zware periode afgelopen zomer.

Chris David (Würzburger Kickers, Duitsland)

Chaos in Duitsland! Bij het Würzburger Kickers van Chris David (en Douglas) is een corona-uitbraak gaande. Met twaalf veldspelers en twee keepers reisde de ploeg af naar Darmstadt, waar het na negentig minuten met 1-0 achterstond. De trainer wilde nog wat forceren en had nog maar één optie op de bank: reservekeeper Eric Verstappen! De boomlange Nederlander werd ingebracht als stormram, maar kon helaas geen potten breken. Pijnlijk voor David: zelfs tijdens de corona-uitbraak binnen de club begon de middenvelder op de bank.