In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Aaron Nemane (Torquay United, Engeland)

Waar in Nederland het voetbal (op FC Utrecht – AZ na) rond de kerst altijd stilligt, wordt er in Engeland vanzelfsprekend lekker gevoetbald. Vooral Boxing Day levert altijd mooie wedstrijden op, en dat was dit jaar niet anders. Aaron Nemane speelde met Torquay United thuis tegen Yeovil Town, hoewel het nooit echt een wedstrijd werd. In de rust stond het al 4-0 voor de thuisploeg, onder andere door een doelpunt van Nemane. Het werd uiteindelijk 6-1.

Twee dagen later speelde Torquay uit tegen Weymouth, een wedstrijd die ook resulteerde in zeven goals. Het werd 3-4 voor Torquay en Aaron Nemane hielp zijn ploeg wederom aan de overwinning met een doelpunt. De ploeg staat inmiddels dik eerste. Wat heet! Torquay staat 11 punten voor op de nummer 2 en 12 punten op de nummer 3, Sutton Town. Die laatste ploeg heeft wel drie wedstrijden minder gespeeld dan Torquay United.

Darren Maatsen (Stabaek, Noorwegen)

Hoewel er helaas geen bewegende wedstrijdbeelden van hem te vinden zijn, nam ook Darren Maatsen afgelopen week twee goals voor zijn rekening. In de uitwedstrijd tegen Strömsgodset kwam hij in de 68e minuut in het veld bij een 0-1 voorsprong. En hoe! In het laatste kwartier scoorde hij de 0-2 én de 0-3 voor Stabaek. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-4 en dat leverde mooie kleedkamerbeelden op. Op de achtergrond zie je Darren meetikken tegen de muur op het gezang van zijn teamgenoten. Zo te zien is zijn Noors nog niet goed genoeg om voluit mee te kunnen zingen…

Michal Janota (Central Coast Mariners, Australië)

We hadden een tijdje niets van Michal Janota gehoord, maar hij heeft een nieuwe club gevonden! In het prachtige Australië gaat de middenvelder aan de slag bij Central Coast Mariners, uitkomend op het hoogste niveau van het land. Janota speelde zijn laatste wedstrijd in januari 2020 bij Al-Fateh in Saudi-Arabië en zal dus even fit moeten worden. Maar in het welkomstfilmpje van Central Coast Mariners is te zien dat Janota zeker kwaliteiten heeft!

Randy Wolters (Xanthi, Griekenland)

Om dit jaar van de Uitgevlogen Eagles met een goed gevoel af te sluiten, eindigen we met een schitterend filmpje van Randy Wolters. Een filmpje dat de mooie én de minder mooie kanten van het leven van een Uitgevlogen Eagle weergeeft. Wolters woont al een tijdje in Griekenland om vanaf januari te spelen bij Xanthi, maar heeft zijn vrouw en dochtertje nog in Nederland wonen. Als vader en dochter elkaar na een lange tijd weer zien met kerst, levert dat mooie beelden op.