In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Henrik Ojamaa (FC Flora, Estland)

Het was 1 juli 2007 toen Henrik Ojamaa FC Flora verruilde voor Derby County. Dat was het startsein voor een voetbalreis die zijn weerga niet kent. Ojamaa voetbalde voor verschillende clubs in Finland, Duitsland, Schotland, Polen, Oostenrijk, Nederland, Noorwegen, Tsjechië en Kroatië. Maar zelfs een avonturier als Ojamaa vergeet niet waar hij vandaan komt. Hij heeft namelijk getekend bij de club waar het allemaal voor hem begon: FC Flora. Of hij daar zijn carrière gaat eindigen, is nog maar de vraag, want ondanks de lange lijst aan clubs is Ojamaa nog maar 29 jaar…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Henrik Ojamaa (@henrikojamaa)

Diego Michiels (Pusamania Borneo, Indonesië)

Goed nieuws voor Diego Michiels! De rechtsback is een vaste waarde voor Pusamania Borneo en heeft een contractverlenging te pakken. Hij ligt vast tot 2023 bij de club. Michiels is geboren en getogen in Deventer, maar speelt al sinds 2016 in Indonesië, waar hij uitgegroeid is tot één van de sterkhouders voor zijn club.

Robin Buwalda (IFK Mariehamn, Finland)

Een soortgelijke situatie heeft zich voorgedaan in Finland, waar Robin Buwalda contractverlenging heeft afgedwongen bij Mariehamn. De verdediger blijft daardoor ook komend seizoen speler van de club. Buwalda is sinds vorig jaar een belangrijke pion geworden bij het team en was zelfs een tijdje aanvoerder. Door blessures kwam hij wat minder in actie, maar Buwalda krijgt dus het vertrouwen van Mariehamn en kan zich verheugen op nog een jaar in het prachtige Finland.

Maikel Kieftenbeld (Birmingham City, Engeland)

Het verhaal is bekend: Maikel Kieftenbeld kreeg een loodzware blessure, moest zich daarna terugvechten in het team en heeft zijn vaste plek weer bemachtigd bij Birmingham City. Natuurlijk zijn potjes in de Championship al niet van een misselijk niveau, maar een wedstrijd tegen Manchester City is toch andere koek. Wie had een half jaar geleden gedacht dat Kieftenbeld de mandekker zou zijn van Kevin de Bruyne? Kieftenbeld speelde daarom ook een lastige pot, maar liet zich nog wel gelden door een bal van de doellijn te halen. Bekijk vooral ook even de doelpunten van Manchester City, die van een bijzonder hoog niveau waren.

Kari Arkivuo (FC Lahti, Finland)

Voor de Uitgevlogen Eagles-rubriek wordt altijd grondig research gedaan en zo stuit je wel eens op bijzondere berichten op social media. De tweet is van een aantal weken terug, maar dit pleziertje willen we jullie niet ontnemen. Op de vraag van het twitteraccount van EURO 2020: ‘Wie is de beste linksback van je land?’ had een Finse voetbalsupporter een prachtig gifje klaarstaan. De 37-jarige Arkivuo heeft het dus nog steeds!