In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Maël Corboz (Verl, Duitsland)

Na anderhalf jaar verliet Maël Corboz enkele weken geleden onze club om te gaan voetballen bij het Duitse Verl. De ploeg komt uit op het derde niveau van Duitsland en doet mee in de subtop. De eerste weken van de Amerikaan zijn enerverend te noemen. Bij zijn eerste wedstrijd tegen Unterhaching kwam hij in de 56e minuut in het veld bij een 1-1 tussenstand. Twintig minuten later stond het 3-1 voor Unterhaching en leek het debuut van Corboz uit te lopen op een domper. Maar niets bleek minder waar! Verl scoorde in de laatste vijf minuten nog even drie keer, waardoor de ploeg van Corboz spectaculair met 3-4 won. De middenvelder was overigens niet op directe wijze betrokken bij de goals.

Vier dagen later was dat echter anders, toen Verl thuis speelde tegen Kaiserslautern. Corboz viel direct na rust in en had met een goede actie én assist een groot aandeel in de bevrijdende 1-1, wat ook de eindstand was. Gisteren (dinsdag) speelde Corboz overigens voor het eerst de volle negentig minuten voor Verl in de wedstrijd tegen Zwickau, die eveneens in 1-1 eindigde.

Elso Brito (Wigry Suwałki, Polen)

Nieuw in deze rubriek: Elso Brito! De linksback was een half jaar clubloos na zijn tijd in Deventer, maar daar is sinds deze week verandering in gekomen. Brito gaat voetballen bij Wigry Suwałki, uitkomend op het derde niveau van Polen. Wigry Suwałki doet mee om de bovenste plaatsen in de competitie en mag hopen op promotie naar het tweede niveau.

Stefano Beltrame (Marítimo Madeira, Portugal)

Een mooie transfer voor Stefano Beltrame. De middenvelder was bij CSKA Sofia op een zijspoor beland en liet zijn contract met de club ontbinden. De Italiaan hoopte weer ergens veel minuten te maken en gaat dat proberen bij Marítimo Madeira. Het zal niet bij iedereen een lampje doen branden, maar de ploeg speelt al sinds 2000 steevast op het hoogste Portugese niveau. Marítimo bezet op dit moment de 8e plaats en staat bovendien in de kwartfinale van de Portugese beker. Een mooi avontuur in een prachtig land voor Beltrame.

Daniel Crowley (Hull City, Engeland)

Meerdere Engelse clubs zaten achter hem aan, Coventry City had bijvoorbeeld al heel concrete interesse getoond in Daniel Crowley. Uiteindelijk is het een ploeg geworden uit de League One, namelijk Hull City! De middenvelder maakte gisteren (dinsdag) zijn eerste minuten voor Hull in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Accrington. Crowley kwam maar niet aan spelen toe bij Birmingham City en geeft in onderstaand interview aan dat hij met deze overstap eindelijk weer kansen ziet om aan voetballen toe te komen.