In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Maikel Kieftenbeld (Millwall, Engeland)

Het hing al een tijdje in de lucht, maar deze week kwam dan eindelijk het officiële bericht: Maikel Kieftenbeld heeft een nieuwe club! De middenvelder heeft getekend bij Millwall, nadat hij maar liefst 5,5 jaar bij Birmingham City onder contract stond. Hij blijft door de overstap wel in dezelfde competitie spelen: de Championship. Gisteren (dinsdag) speelde Kieftenbeld gelijk 90 minuten voor zijn nieuwe ploeg, die een knap gelijkspel tegen Watford boekte.

Mickey van der Hart (Lech Poznań, Polen)

8 juli 2020, dat was de datum dat Mickey van der Hart voor het laatst in actie kwam voor Lech Poznań. De doelman raakte destijds in de bekerwedstrijd tegen Lechia Gdansk geblesseerd toen hij tijdens de strafschoppenreeks zijn schouder ontwrichtte. Ondanks de blessure keepte hij nog even door, maar daar zou hij later spijt van krijgen. Een blessure die eerst redelijk onschuldig leek, heeft Van der Hart zes maanden aan de kant gehouden. Afgelopen week maakte hij weer zijn eerste minuten in een oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. In onderstaande tweet blikt hij met een quote terug op dat moment.

Klik onder de tweet op ‘Translate Tweet’.

Donny van Iperen (Karaiskakis Artas, Griekenland)

De Uitgevlogen Eagles worden goed vertegenwoordigd op het Griekse tweede niveau. Randy Wolters, Gino Bosz en Donny van Iperen hebben afgelopen jaar allemaal de overstap gemaakt naar een ploeg uit de zogeheten Super League 2. Laatstgenoemde is de enige die al minuten heeft gemaakt in Griekenland en lijkt een vaste basisplaats te hebben veroverd bij Karaiskakis Artas. Ook in de wedstrijd tegen Panachaiki, die vandaag (woensdag) gespeeld wordt, staat hij in de basis. Althans: dat denken we op te maken uit onderstaande post. Op dezelfde dag spelen ook de ploegen van Bosz en Wolters. Het is nog maar de vraag of die vandaag ook aan spelen toekomen.

Η 20αδα του Καραισκάκη Άρτας για το ματς με την Παναχαϊκή.

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση του…

Geplaatst door Karaiskakis FC / ΠΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας op Dinsdag 26 januari 2021