In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Alex Schalk (Servette, Zwitserland)

Hij kwam de afgelopen twee duels niet in actie voor Servette, maar Alex Schalk zat in de thuiswedstrijd tegen Lausanne weer op de bank. Toen hij in de 74e minuut in mocht vallen, stond het 0-1 voor Lausanne. Gretig als we Schalk kennen, ging hij direct op zoek naar de gelijkmaker. Met succes! In de 75e minuut stond hij goed gepositioneerd na een bal op de paal, waarna hij gedecideerd raak schoot. Een gouden wisselbeurt en een gouden gelijkmaker, want de wedstrijd eindigde in 1-1.

Halil Çolak (Balikesirspor, Turkije)

Het is een tijdje geleden dat we Halil Çolak in deze rubriek zagen, maar hij is terug van weggeweest. De buitenspeler kwam bij Samsunspor niet meer in de plannen voor en mocht uitkijken naar een nieuwe club. Die nieuwe club kwam er met Balikesirspor, althans: Çolak kwam in 2019 ook al uit voor de club. De voormalige publiekslieveling in Deventer heeft overigens zijn eerste minuten al gemaakt voor zijn nieuwe ploeg. Hij mocht het laatste half uur meedoen in de thuiswedstrijd tegen Tuzlaspor. Balikesirspor strijdt om handhaving op het tweede Turkse niveau.

Joeri Schroijen (Xanthi, Griekenland)

We hebben er weer een nieuwe Uitgevlogen Eagle bij: Joeri Schroijen maakt de overstap van MVV naar Xanthi FC. Inderdaad: de club waar Randy Wolters ook speelt! Schroijen speelde in 2013 slechts vier wedstrijden in de Eredivisie voor Go Ahead Eagles aangezien hij Xandro Schenk voor zich moest dulden op de linksbackpositie. Sindsdien kwam Schroijen, in een aanvallende rol, uit voor VVV-Venlo, Fortuna Sittard en MVV. Randy Wolters speelde afgelopen week overigens zijn eerste wedstrijd voor Xanthi in het doelpuntloze gelijkspel tegen PAE Chania.

Overig transfernieuws

Na Transfer Deadline Day stellen we jullie nog even op de hoogte van de transfers van een aantal Uitgevlogen Eagles. Zo heeft Darren Maatsen een nieuwe club gevonden in Nederland: NAC Breda. Hij komt over van het Noorse Stabaek. Ook Justin Mathieu is weer terug op Nederlandse bodem. Hij maakt de overstap van het Kroatische Gorica (de ploeg van Joey Suk) naar TOP Oss. Henri Anier had in potentie een cultheld kunnen worden in Deventer, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Bij Paide in Estland heeft hij na een succesvol half jaar zijn contract met een jaar verlengd. Tot slot zal het niemand ontgaan zijn dat Quincy Promes nagenoeg rond is met Spartak Moskou, de club waar hij zijn grootste successen als speler behaalde.