In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Deniz Türüç (Istanbul Basaksehir, Turkije)

Nog niet heel vaak kwam Deniz Türüç dit seizoen voor in deze rubriek, en dat is niet voor niets. De middenvelder heeft afgelopen zomer de overstap gemaakt naar regerend landskampioen Istanbul Basaksehir om daar Champions League te spelen en wederom mee te doen om de titel. Dat eerste is gelukt, dat tweede duidelijk minder. De ploeg van Türüç is inmiddels afgezakt naar de 17e plaats en staat nog maar twee punten boven de degradatiestreep. Het dieptepunt van de ploeg was op 30 januari, toen het met maar liefst 1-5 verloor van promovendus Hatayspor.

Gisteren (dinsdag) speelde Türüç tegen zijn oude ploeg Fenerbahçe voor de beker. Basaksehir won die wedstrijd na verlenging met 1-2, maar daar was Türüç geen onderdeel meer van. Vlak voor rust was hij al uit de wedstrijd geschopt door Mauricio Lemos, verdediger van Fenerbahçe. De laatste actie van Türüç, op het moment dat hij geattaqueerd werd, was wel de voorassist voor de belangrijke 0-1.

Rick Ketting (FC Inter Turku, Finland)

Waar Türüç helaas de ziekenboeg inging, daar is Rick Ketting bijna hersteld van zijn blessure. De verdediger was twaalf weken geblesseerd en revalideerde bij Pohjola Sairaala, een revalidatiecentrum. Vol trots publiceerde dat bedrijf deze week dat het herstel van Ketting spoedig verloopt en dat hij binnenkort weer op het veld zal staan. Op 10 april begint de competitie in Finland, maar voor die tijd zijn er nog bekerwedstrijden te spelen voor Inter Turku.

Pieter Langedijk

Het was een prachtig avontuur, dat van Pieter Langedijk naar Tsjechië. Helaas was zijn tijd bij FK Pardubice van korte duur. Club en speler zijn beide tot het besluit gekomen om niet met elkaar verder te gaan, wat niet erg verrassend is te noemen. De snelle aanvaller kwam maar twee keer in actie voor de ploeg en moest de rest van de tijd genoegen nemen met een reserverol.