In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Deniz Türüç (Istanbul Basaksehir, Turkije)

Vorige week kwam hij nog in deze rubriek voor omdat hij een doodschop te verduren kreeg tegen Fenerbahçe. Deze week was Deniz Türüç weer volledig hersteld en kon hij aan de aftrap verschijnen in de competitiewedstrijd tegen Göztepe. Basaksehir stond vlak na rust al met 2-0 achter, toen Türüç met een bekeken schuiver in de korte hoek voor de aansluitingstreffer zorgde. Daar bleef het bij.

De ploeg van Türüç leed zodoende haar vierde competitienederlaag op rij en wist voor de zevende keer op rij niet te winnen in de Süper Lig. Het resultaat? Acute degradatiezorgen. Waar Basaksehir vorig jaar nog kampioen werd en begin dit seizoen Champions League speelde in Manchester, Parijs en Leipzig, staat het nu op een 18e plaats. Dat betekent aan het eind van het seizoen rechtstreekse degradatie.

Joeri Schroijen & Randy Wolters (Xanthi FC, Griekenland)

Een stukje ten westen van Istanbul, in Griekenland, zijn de zorgen minder groot. Joeri Schroijen en Randy Wolters hebben beiden gekozen voor een avontuur bij Xanthi FC. De twee hebben elkaar duidelijk gevonden in Griekenland en gaan als twee boezemvrienden door het leven. Toch is er een probleempje. Omdat ze allebei dezelfde voorkeurspositie hebben, zijn ze naast vrienden ook nog eens concurrenten. Vooralsnog krijgt Joeri Schroijen de voorkeur op de linksbuitenpositie. De voormalig MVV-aanvaller bewijst zijn waarde, want met een goede actie zorgde hij afgelopen zaterdag voor de voorassist bij de 1-0 tegen Trikala.

Later in de wedstrijd werd Schroijen afgelost door, jawel, Randy Wolters! De twee kunnen nog met elkaar lachen, is te zien aan de Instagram-post van Randy. Overigens zijn de stories op het Instagram-account van Wolters een aanrader om de Griekse avonturen van het tweetal te volgen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Randy Wolters (@randywolters11)

Pedro Chirivella (Nantes, Frankrijk)

Na een half jaar in Frankrijk te hebben gespeeld, verdient Pedro Chirivella ook wel weer eens een vermelding in deze rubriek. En dat is niet voor niets: Nantes won na 15 (!) wedstrijden weer eens een competitieduel. Tijdens de 1-3 overwinning op Angers speelde Chirivella de hele wedstrijd. De middenvelder stond de afgelopen vier wedstrijden sowieso al in de basis, iets wat daarvoor anders was. Basisplekken, invalbeurten en reserverollen wisselden elkaar af. Nu lijkt Chirivella eindelijk zijn plek te hebben veroverd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pedro Chirivella (@pedroch68)

Transfernieuws

Dan nog even wat kort transfernieuws van drie voormalig buitenspelers van Go Ahead Eagles. Lesly de Sa wordt eigenlijk zijn hele carrière al geteisterd door blessures. Mede daardoor kwam hij de laatste jaren nauwelijks in actie. Bij Tsarsko Selo in Bulgarije hoopt hij weer veel aan spelen toe te komen.

Na een half jaar bij Kalmar FF te hebben gespeeld, verruilt Adrian Edqvist de club voor Jönköpings Södra IF. Dat is nota bene de club die na een tweeluik met Kalmar FF promotie naar het hoogste niveau misliep.

Waar zouden we zijn zonder het Twitter-account van ‘FC De Avonturiers’? Dankzij deze mannen, die met een heus Excel-bestand de verrichtingen van Nederlandse spelers in het buitenland bijhouden, weten we dat Isaï Marselia een nieuwe club heeft gevonden. De voormalig jeugdspeler van Go Ahead Eagles heeft getekend bij Boldmere St. Michael’s FC, dat uitkomt op het negende niveau van Engeland.