Uitgevlogen Eagles (afl. 146): Helden in Oost-Europa

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Jaroslav Navrátil (Kisvárda, Hongarije)

Meestal was Jaroslav Navrátil dit seizoen basisspeler bij zijn ploeg Kisvárda, maar de Tsjech moest tegen Honvéd genoegen nemen met een plaats op de bank. Na een reeks van drie nederlagen sleutelde de trainer iets aan zijn basiselftal. De wedstrijd stevende lang af op een doelpuntloos gelijkspel. Totdat Navrátil, ingevallen in de 70e minuut, diep werd gestuurd in de allerlaatste seconde van de wedstrijd…

Elvis Manu (Ludogorets, Bulgarije)

Nog zo’n invaller, nog zo’n heldenrol. Ook Elvis Manu kon niet rekenen op een basisplaats bij Ludogorets in de wedstrijd tegen Beroe. In de tweede helft werd de buitenspeler ingebracht en zorgde er eigenhandig voor dat Ludogorets met een 1-4 overwinning het veld afstapte. Manu scoorde twee keer op karakteristieke wijze, en overigens ook op identieke wijze. Ludogorets staat eerste in de Bulgaarse competitie, maar eigenlijk is dat niet meer noemenswaardig. Het werd de afgelopen vijf jaar ook al kampioen.

Diego Michiels (Pusamania Borneo, Indonesië)

Mooi nieuws uit Indonesië van een rasechte Deventenaar! Diego Michiels heeft zijn contract bij Pusamania Borneo met twee jaar verlengd. De rechtsback speelt al sinds 2015 bij de club en is naast onbetwiste basisspeler ook nog eens aanvoerder van de ploeg. Het zijn sowieso mooie weken voor Michiels, die onlangs ook nog vader werd van een dochter! Foto’s zijn overigens ook te vinden op onderstaand Instagram-account.