Uitgevlogen Eagles (afl. 147): Scherpschutters

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Maël Corboz (Verl, Duitsland)
Na de transfer naar Duitsland deze winter maakte Maël Corboz regelmatig minuten voor zijn ploeg Verl. Toch wist hij nog niet het net te vinden, wat hem ook al niet lukte bij Go Ahead Eagles in de eerste helft van het seizoen 2020/2021. Aan die doelpuntendroogte is afgelopen week een einde gekomen! In de wedstrijd tegen het tweede elftal van Bayern München, dat uitkomt in dezelfde competitie als Verl, maakte Corboz de gelijkmaker in de tweede helft. Dat bleek een belangrijke treffer te zijn, want het was de opmaat voor een overwinning in de laatste minuut. Verl staat door de overwinning zevende in de 3e Liga.

Alex Schalk (Servette, Zwitserland)
De tweede doelpuntenmaker van dit weekend wist niet voor het eerst dit seizoen het net te vinden. Alex Schalk had er al een aantal inliggen dit jaar en daar is in de wedstrijd tegen FC Sion eentje bijgekomen. Hij stond weer eens op de goede plek en knikte koelbloedig raak. Klik overigens niet weg na de goal van Schalk, want niet veel later scoort een teamgenoot van de Bredanaar, à la Sjoerd Overgoor tegen Ajax, een prachtig doelpunt! Servette won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2.

Deniz Türüç (Istanbul Basaksehir, Turkije)
De volgende doelpuntenmaker komt uit Turkije, waar Deniz Türüç maar liefst twee keer scoorde tegen Besiktas. Belangrijk detail is dat hij daar twee wedstrijden voor nodig had. Het eerste doelpunt was dit weekend tijdens de onderlinge competitiewedstrijd, die Istanbul Basaksehir met 2-3 verloor. Hierdoor staat de ploeg van Türüç nog steeds onder de gevreesde degradatiestreep.

Zijn tweede doelpunt scoorde Türüç een paar dagen later in de beker, wederom tegen Besiktas dus. Toch mocht het niet baten: Basaksehir verloor wéér met 3-2. Dit keer sleepte de ploeg er nog wel een verlenging uit. Overigens onze excuses als de video’s, afkomstig uit de ‘diepste grotten’ van YouTube, niet te bekijken zijn. Dat gebeurt vaker als het gaat om doelpunten uit de Turkse competitie.

Joeri Schroijen (Xanthi FC, Griekenland)
En daar is numero vier: Joeri Schroijen! De linksbuiten scoorde afgelopen week zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club Xanthi FC. Vooralsnog houdt hij Randy Wolters, zijn directe concurrent op de linksbuitenpositie, op de bank en laat hij de trainer zien dat dit misschien wel een goede keuze was. Tegen Doxa Dramas scoorde Schroijen een knappe goal uit een lastige hoek. Dat doelpunt bleek uiteindelijk ook de winnende te zijn.

Henri Anier (Paide, Estland)
Het slotakkoord neemt Henri Anier voor zijn rekening. Hij mag dan misschien niet de bekendste oud-Eagle zijn in dit rijtje, hij maakte wel het mooiste doelpunt. Met een omhaal bracht hij de stand op 3-1 tegen Narva. Dat daar een blunder van de keeper voor nodig was, zien we maar even door de vingers. Een leuk feitje: een medespeler van Anier in de wedstrijd tegen Narva was Hindrek Ojamaa! Nee, we hebben zijn voornaam niet verkeerd geschreven. Hindrek is de broer van Henrik Ojamaa, die evenals Hindrek in Estland speelt.

Pedro Chirivella (Nantes, Frankrijk)
Ook al telt deze aflevering zes doelpunten, we kunnen de prestatie van Pedro Chirivella in het afgelopen weekend niet negeren. Tegen Paris Saint-Germain – met sterren als Kylian Mbappé, Mauro Icardi, Marco Verratti en Angel Di Maria – wist Nantes, waar Chirivella 90 minuten speelde, zowaar te winnen met 1-2! Het is een enorme opsteker voor de ploeg die nog steeds acute degradatiezorgen heeft. Mooi is de ontlading van Chirivella, in onderstaande samenvatting te zien rond 3:06, linksonder in beeld.