In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Henri Anier (Estland)

Het blijft een bizar verhaal. De spits die in Deventer geen onuitwisbare indruk achter wist te laten, blijkt gewoon een nationale held te zijn voor zijn land. Henri Anier is dan ook niet weg te denken uit de Estse selectie en mocht in het kwalificatieduel tegen Tsjechië invallen in de laatste fase van de wedstrijd. Met een echte spitsengoal bepaalde hij de eindstand op 2-6. In het voordeel van Tsjechië, dat wel.

Een paar dagen later stond het duel tegen Wit-Rusland op het programma, waar hij wel vanaf de aftrap mocht beginnen. Met een werkelijk prachtig doelpunt zette hij Estland op 1-0. Na de gelijkmaker van de Wit-Russen kon Anier het niet laten om er nog een tweede in te prikken, vlak na rust. Ook deze goals mochten echter niet baten. Uiteindelijk werd het 4-2 voor Wit-Rusland.

Nigel Hasselbaink (Suriname)

Hij heeft wat moeite met scoren bij Sakhnin, zijn ploeg in Israël, maar bij zijn nationale ploeg heeft Nigel Hasselbaink het doorgaans op zijn heupen. In de uitwedstrijd tegen Aruba was dat niet anders en scoorde hij, net als Anier, drie treffers voor zijn land. Hasselbaink had er echter maar één wedstrijd voor nodig. Het duel eindigde in een simpele 0-6 overwinning. Suriname staat daarmee gedeeld eerste in de kwalificatiepoule voor het WK in Qatar met 6 punten uit 2 wedstrijden.

Jules Reimerink (TuS Bersenbrück, Duitsland)

Hij was even Uitgevlogen Eagle af, maar Jules Reimerink vindt de Duitse competities te mooi om er afstand van te nemen. De 31-jarige vleugelaanvaller heeft voor het seizoen 2021/2022 getekend bij TuS Bersenbrück, dat uitkomt in de Oberliga Niedersachsen. Die competitie kan worden beschouwd als één van de veertien liga’s op het vijfde niveau van Duitsland. Reimerink speelde dit seizoen bij Quick ’20 uit Oldenzaal. In zijn carrière speelde hij in Duitsland eerder voor Energie Cottbus, FC Viktoria Köln, VfL Osnabrück en Sportfreunde Lotte.