In de rubriek Uitgevlogen Eagles belichten we elke week enkele oud-Eagles die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Amerika tot Azië en van Australië tot elders in Europa volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Nigel Hasselbaink (Suriname)

Het was een spannende week voor de Surinaamse nationale ploeg. In het eerste stadium van de WK-kwalificatie boekte Nigel Hasselbaink met zijn team uitstekende resultaten, onder meer een 6-0 overwinning tegen Bermuda. Met een hattrick was Hasselbaink de grote man. Maar eigenlijk draaide de hele poulefase maar om één wedstrijd en dat was die tegen Canada, die vanochtend werd gespeeld. De winnaar daarvan zou doorgaan naar de ‘tweede fase’ van de WK-kwalificatie. Canada won met 4-0, waardoor de WK-droom van Hasselbaink en Suriname uiteenspatte.

Eloy Room (Curaçao)

Wie nog wel kan dromen van het WK in Qatar, is Eloy Room. De doelman van Columbus Crew is ook de vaste keeper van de nationale ploeg van Curaçao, en speelde deze week twee belangrijke potjes. De wedstrijd tegen de Britse Maagdeneilanden stond vooral in het teken van ‘een goed doelsaldo creëren’, om zo in de laatste wedstrijd tegen Guatemala aan een gelijkspel genoeg te hebben. Het plan kwam precies uit. Er werd met 0-8 gewonnen tegen de Britse Maagdeneilanden en tegen Guatemala werd met 0-0 gelijkgespeeld, ondanks onderstaand grabbelwerk van Room in de allerlaatste seconde…

Adrian Edqvist (Jönköpings, Zweden)

Misschien wel de enige Uitgevlogen Eagle die in clubverband nog actief is medio juni, is Adrian Edqvist. Net als vorige week wist hij ook deze week het net te vinden. Tegen Akropolis scoorde hij de 2-1, in een wedstrijd die uiteindelijk met 4-1 werd gewonnen door het Jönköpings van Edqvist. Het is al zijn vierde doelpunt in negen competitiewedstrijden.

Transfernieuws Uitgevlogen Eagles

Gino Bosz: Doxa Dramas (Griekenland) > TEC
Pieter Langedijk: FK Pardubice (Tsjechië) > IJsselmeervogels
Chris David: Würzburger Kickers (Duitsland) > Transfervrij
Daniel Crowley: Birmingham City, was verhuurd aan Hull City (Engeland) > Transfervrij
Maecky Ngombo: Belouizdad (Algerije) > Transfervrij