Uitgevlogen Eagles (afl. 16): Çolak beslist wedstrijd in slotfase

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke maandag vijf oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Halil Çolak (Istanbulspor, Turkije)
Halil Çolak (foto) hielp zijn ploeg zaterdag naar een overwinning tegen Eskişehirspor. Na rust kwam de ploeg van de middenvelder eerst 1-0 achter, maar twee minuten later werd de stand alweer gelijk getrokken. Vijf minuten voor tijd scoorde Çolak het winnende doelpunt, waardoor de wedstrijd in 1-2 in het voordeel van Istanbulspor eindigde. Vlak voor het doelpunt zag Çolak zijn inzet uit een vrije trap nog op de paal gaan, maar niet veel later slaagde hij er alsnog in de bal tussen de palen te schieten. In de beker werd Istanbulspor dinsdag uitgeschakeld door Fenerbahçe, dat dankzij een laat doelpunt met 0-1 won.

De vrije trap op de paal, gevolgd door de goal van Halil Çolak.

Deniz Türüç (Kayserispor, Turkije)
Voor Deniz Türüç en zijn ploeg zit het bekeravontuur er nog niet op. Donderdag werd zonder al te veel moeite met 0-2 gewonnen van laagvlieger Antalyaspor. Voor de kwartfinales is Kayserispor geloot tegen Akhisar Belediyespor.
Gisteravond was er minder succes voor Kayserispor, dat vijfde staat in de Turkse Süper Lig. In eigen huis werd met 1-3 verloren van nummer drie Galatasaray…

Kenny Teijsse (SC Cambuur?)
Kenny Teijsse keert mogelijk terug op de Nederlandse voetbalvelden. Na een Amerikaans avontuur bij de inmiddels opgeheven club San Francisco Deltas is de linksback momenteel op proef bij SC Cambuur. De oud-Eagle tekende vorig jaar een contract bij SF Deltas, maar is sinds de club in november ophield met bestaan transfervrij. De verdediger traint de komende dagen op proefbasis mee in Friesland en kan volgende week wellicht oog in oog komen te staan met zijn oude club tijdens de wedstrijd tussen Cambuur en Go Ahead Eagles.

Cambuur-trainer Sipke Hulshoff over Kenny Teijsse.

Jarchinio Antonia (Omonia Nicosia, Cyprus)
Jarchinio Antonia en zijn ploeg trokken zaterdag aan het langste eind in de uitwedstrijd tegen AEL Limassol. De ploeg van de aanvaller maakte de openingstreffer, maar zag de thuisploeg de voorsprong al snel weer uitwissen. Met een 2-1 achterstand begonnen Antonia en zijn ploeggenoten aan de tweede helft. Daarin wisten ze de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken en met drie punten van het veld te stappen. Omonia Nicosia staat zesde in de hoogste divisie van Cyprus en heeft dankzij de winst nog slechts één punt minder dan AEL Limassol.

Highlights en goals uit de wedstrijd AEL Limassol – Omonia Nicosia.

Jules Reimerink (Osnabrück, Duitsland)
Ook bij onze oosterburen is de competitie weer hervat. Jules Reimerink en zijn ploeg kenden echter geen goede start na de winterstop, zaterdag werd met 5-1 verloren van SC Wehen Wiesbaden. Na enkele minuten keek de ploeg van de Nederlandse middenvelder al tegen een achterstand aan. Hoewel Osnabrück deze na vijf minuten alweer wist weg te poetsen, was het toch de doelpunten molen van de tegenstander die op volle kracht draaide. Osnabrück staat nu vijftiende op het derde niveau van Duitsland.