Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 163): Oude (on)bekenden

In de rubriek Uitgevlogen Eagles belichten we elke week enkele oud-Eagles die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Amerika tot Azië en van Australië tot elders in Europa volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Robin Buwalda (Mariehamn, Finland)

Hij is al jaren een steunpilaar in de achterhoede van Mariehamn, maar scoren deed hij nog niet zo vaak voor zijn ploeg. Daarom is zijn doelpunt tegen KTP zeker noemenswaardig! Het was ook nog eens de belangrijke openingstreffer, waarmee hij zijn ploeg een goede start van de wedstrijd bezorgde. Het treffen eindigde uiteindelijk in een 1-3 overwinning voor Mariehamn.

Xandro Schenk (Al Batin, Saudi-Arabië)

In Deventer was Xandro Schenk ook jarenlang een steunpilaar in de achterhoede, totdat hij via FC Twente bij Al Batin terechtkwam. Nadat Schenk een jaar lang heeft gespeeld bij die ploeg, en daar ongetwijfeld een leuk zakcentje aan over heeft gehouden, vindt hij het tijd voor een nieuw avontuur. Dat valt op te maken uit onderstaande post op zijn Instagram.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Xandro Schenk (@xandroschenk)

Mohamed Hamdaoui (Zire FK, Azerbeidzjan)

Veel minuten speelde hij niet in Deventer, maar dat maakt voor deze rubriek niet uit. We hebben er namelijk weer een Uitgevlogen Eagle bij! Mohamed Hamdaoui kwam na zijn tijd bij Go Ahead Eagles uit voor Telstar, De Graafschap en FC Twente en vindt het – na jarenlang in Nederland te hebben gevoetbald – tijd voor een buitenlands avontuur. Dat avontuur zoekt hij bij Zire FK, een ambitieuze club die uitkomt op het hoogste niveau van Azerbeidzjan.

Thomas Azevedo (Bocholt, België)

Regelmatig is er grondig speurwerk voor nodig om uit te zoeken waar onze oud-spelers precies uithangen op de wereld, maar het levert soms ineens een weerzien met oude (on)bekenden op! Thomas Azevedo speelde in het seizoen 2013/2014 vijf potjes mee bij Go Ahead Eagles, waarna hij in zijn geboorteland België speelde bij OH Leuven, Lommel SK en Patro Eisden. Van die laatste club nam hij deze zomer afscheid, maar hij heeft alweer een nieuwe club gevonden. Bij Bocholt gaat hij spelen op het vierde niveau van België.

Terug naar overzicht