Uitgevlogen Eagles (afl. 166): ‘But de Rabillard!’

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Antoine Rabillard (US Concarneau, Frankrijk)
Met een onvergetelijke promotie in Rotterdam verliet Antoine Rabillard na twee jaar Go Ahead Eagles. Hij keerde terug naar zijn geboorteland, waar hij nu voetbalt voor US Concarneau. Die club komt uit op het derde niveau van Frankrijk. Al snel veroverde hij een basisplaats bij zijn ploeg, maar dat leidde nog niet tot een doelpunt. Tot afgelopen week tegen FC Bastia-Borgo. Het was nog een belangrijke ook, want net nadat Bastia gelijk had gemaakt in de 77e minuut, prikte Rabillard een minuut later de 2-1 binnen. Uiteindelijk was dat ook de eindstand. Lekker bezig, Antoine!

Luis Pedro (FC Nitra, Slowakije)
Vorige week viel in deze rubriek al te lezen dat Luis Pedro een bijzondere, maar mooie overstap heeft gemaakt. Hij is gaan voetballen bij FC Nitra, uitkomend op het derde niveau van Slowakije. Afgelopen week stond de wedstrijd tegen Castkovce op het programma. Pedro kon zich bij een 1-0 stand laten gelden, toen Nitra een strafschop kreeg. De buitenspeler ging achter de bal staan en scoorde zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe ploeg. De wedstrijd, die in de samenvatting van een wel erg bedenkelijk niveau is, eindigde uiteindelijk in 2-1 voor FC Nitra.