Uitgevlogen Eagles (afl. 167): Ongeloof in Estland

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Elvis Manu (Ludogorets, Hongarije)
We beginnen positief, bij Elvis Manu. De aanvaller speelt al een aantal jaar bij Ludogorets en wordt bij de Hongaarse voetbalgrootmacht vaak in de spits gepositioneerd. Zo ook in de competitiewedstrijd tegen Cherno More. In de openingsfase kreeg Manu een afgemeten voorzet vanaf de linkerkant en hoe hij het doet, doet hij het… Maar met een pijlsnelle voetbeweging krijgt hij de bal het net in en zorgt hij zo voor de openingstreffer. Het werd uiteindelijk 2-0 voor Ludogorets, waar Uitgevlogen Eagle Sergio Padt 90 minuten lang op de bank bleef.

Henri Anier (Paide, Estland)
Een dramatische eerste helft was het voor Paide, in de thuiswedstrijd tegen Levadia. De ploeg van Henri Anier stond met 0-2 achter en moest de wedstrijd verder met 10 man. Nét voor rust kreeg Paide echter een penalty, waar Anier uiteraard achter ging staan. Zijn tamelijk beroerde penalty werd gepakt, maar in de rebound vond hij alsnog het net! De aansluitingstreffer, net voor rust! Daar dacht de scheidsrechter alleen anders over. Hij vond het welletjes na de gemiste penalty van Anier en floot snel af. Het doelpunt telde niet.

In de tweede helft telde een penalty van Anier wél! Klein detail: het was zijn broer Hannes die bij Levadia speelt. Hij bepaalde de eindstand op 0-3.

Marcel Ritzmaier (SV Sandhausen, Duitsland)
Uitgevlogen Eagles en de arbitrage: het was dit weekend geen goede combi. Marcel Ritzmaier speelt sinds dit seizoen voor SV Sandhausen (de club waar Gerrit Nauber net vertrokken is) en begon de uitwedstrijd tegen Hamburger SV in de basis. Voor rust kreeg de Oostenrijker al geel. In de tweede helft kreeg Sandhausen een penalty tegen, niet door toedoen van Ritzmaier. De middenvelder kon na de gegeven penalty het alleen niet laten een beetje irritant te zijn. In de ogen van de scheidsrechter té irritant… Ritzmaier kreeg rood en Sandhausen verloor de wedstrijd uiteindelijk, in ’the dying seconds’, met 2-1.

La’Vere Corbin-Ong (Johor Darul Ta’zim F.C., Maleisië)
Gelukkig eindigen we deze rubriek lekker positief, met niemand minder dan La’Vere Corbin-Ong! De linksback speelde in 2016 ooit 9 potjes in Deventer, maar zocht zijn heil in Maleisië bij Johor Darul Ta’zim F.C. (kortgezegd JDT). Die ploeg is vanaf 2014 onafgebroken kampioen geworden van de Maleisische competitie en het mag dus geen verrassing zijn dat dat dit jaar weer het geval is. Kijk La’Vere eens trots zijn!