Uitgevlogen Eagles (afl. 17): De Kogel debuteert, ‘Van EYE-vack’ naar Reno

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Leon de Kogel (UE Cornellà, Spanje)
Leon de Kogel maakte zondag zijn debuut voor zijn nieuwe club UE Cornellà. In de uitwedstrijd tegen Hércules Alicante werd de spits na een klein uurtje bij een 0-0 stand in het veld gebracht. Tijdens zijn eerste minuten voor zijn nieuwe Spaanse werkgever kreeg de Kogel een paar aardige kansen, maar het was de thuisploeg die op voorsprong kwam. Pas in de slotminuut trok Cornellà de stand toch nog gelijk. De wedstrijd eindigde in 1-1. Cornellà staat vierde in de Segunda B, het derde niveau in het Spaanse voetbal.

Jerry van Ewijk (Reno 1868 FC, Verenigde Staten)
Jerry van Ewijk heeft een overstap gemaakt binnen de United Soccer League. De aanvallende middenvelder heeft voor een jaar getekend bij Reno 1868 FC, dat – in tegenstelling van wat de naam doet vermoeden – sinds 2015 bestaat. Van Ewijk speelde vorig seizoen bij Orange County in Californië, waar hij acht keer scoorde. Halverwege maart start de competitie in Amerika. Op de website kondigde de club hun Nederlandse aanwinst vrijdag aan, inclusief uitspraak van zijn naam: ‘van EYE-vack’.

Koen van der Biezen (FC Oss)
Ook Koen van der Biezen heeft een overstap gemaakt. De aanvaller komt van het Duitse Paderborn over naar FC Oss. Na ruim zeven jaar bij verschillende clubs in Polen en Duitsland gevoetbald te hebben keert van der Biezen terug naar de club waar hij in zijn jeugd al voetbalde. Vrijdag debuteerde hij met een basisplaats in de verloren wedstrijd tegen FC Dordrecht. Of we Kenny Teijsse ook terug gaan zien in de Jupiler League is nog niet zeker, de linksback is nog in onderhandeling met SC Cambuur.

Koen van der Biezen vertelt blij te zijn met zijn terugkeer in Nederland.

Jules Reimerink (Osnabrück, Duitsland)
Jules Reimerink heeft zaterdag een punt kunnen redden in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Köln. Al na achttien seconden opende Fortuna Köln de score. Niet veel later werd deze verdubbeld, waardoor Reimerink en zijn ploeggenoten lange tijd tegen een achterstand aankeken. Vlak voor rust scoorde Osnabrück de aansluitingstreffer en moest het in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Die wist Reimerink een kwartier voor tijd te maken en zo hield Osnabrück een kostbaar punt over aan het duel dat eindigde in 2-2. Osnabrück staat nu zestiende op het derde niveau in Duitsland.

De goal van Jules Reimerink.

Halil Çolak (Istanbulspor, Turkije)
Halil Çolak was opnieuw van waarde voor Istanbulspor, dat uitkomt op het tweede niveau van Turkije. De aanvaller wees zijn ploeg de weg door de openingstreffer aan te tekenen in het duel met laagvlieger Denizlispor. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-1 in het voordeel van Istanbulspor, dat nu op de zesde plek staat. Een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de nacompetitie.

Deniz Türüç (Kayserispor, Turkije)
Deniz Türüç en zijn ploeg moesten zaterdag op bezoek bij Göztepe, dat gelijk staat in punten met Kayserispor. Hoewel Kayserispor in de eerste helft op een 0-1 voorsprong kwam, tekende Göztepe in de tweede helft voor de gelijkmaker, waardoor beide ploegen een punt overhielden aan het zwaarbevochten duel. Er vielen maar liefst acht gele kaarten aan de kant van Kayserispor, waarvan er twee in rood veranderden en Kayserispor de wedstrijd met negen man eindigde. Kayserispor blijft zesde in de Turkse Süper Lig en staat dankzij een beter doelsaldo een plaats boven Göztepe.