Eerste Selectie

Uitgevlogen Eagles (afl. 175): Griekse held & Comorese droom

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week. Deze week stappen we eenmalig af van dat stramien, door onze huidige Eagles te belichten!

Giannis-Foivos Botos (Jong Griekenland)
Waar Giannis Botos tegen Ajax al als spits in een 5-3-2 systeem werd gepositioneerd, en dat naar behoren deed, is hij bij Jong Griekenland vaste waarde op die positie. Tegen de talenten van Wit-Rusland was dat niet anders en was hij ook nog eens bepalend voor zijn ploeg. Nadat Jong Griekenland al vroeg in de wedstrijd met 1-0 voorkwam, was Botos in de tweede helft beslissend voor het tweede doelpunt van zijn team. Hoewel de bal via een Wit-Russische verdediger in het net belandde, en dus is genoteerd als een eigen doelpunt, geven wij hem gewoon aan Giannis!

Een paar dagen later was Jong IJsland de tegenstander van de Griekse beloften, en ook dáár was Botos beslissend. Na een diepe bal wurmde hij zich, op zijn Botos’, voor zijn directe tegenstander en lokte zo een strafschop uit. Zijn ploeggenoot Ioannis Michailidis faalde niet van elf meter en maakte zo het enige doelpunt van de wedstrijd; het bleef 1-0. De overwinning werd uitbundig gevierd door Jong Griekenland, omdat de zege minimaal een plaats in de play-offs betekent. Die play-offs uit gaan maken welke landen naar het Europees Kampioenschap gaan. Jong Griekenland kan zelfs nog eerste worden in de poule; daarvoor moet het wel Portugal verslaan in een tweeluik dat gespeeld wordt in maart en juni.

Yacine Bourhane (Comoren)
Natuurlijk hebben we nog een international in onze gelederen: niemand minder dan Yacine Bourhane stond weer aan de aftrap bij het nationale elftal van de Comoren, waar hij een vaste waarde is. Het betrof de afgelopen week om een vriendschappelijke wedstrijd tegen Sierra Leone. Onderstaande samenvatting start met een aantal goede acties van Bourhane, waarna we hem niet veel meer terugzien in de samenvatting. Goals vielen er wel; twee stuks, beide voor de Comoren.

Zo kan het nationale elftal van de Comoren zich langzamerhand opmaken voor de Afrika Cup, die voor de Comoren begint op 10 januari 2022 met een wedstrijd tegen Gabon. Bij dat land speelt onder anderen Arsenal-spits Pierre-Emerick Aubameyang. De poule van de Comoren bestaat verder uit Marokko en Ghana, twee grootmachten in voetballend Afrika. Het is voor het eerst óóit dat de Comoren zich plaatsen voor de Afrika Cup, een schitterend avontuur voor Yacine!

De (bijna) kwalificatie werd destijds op deze manier gevierd!

Terug naar overzicht