Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 177): Strijder Suk

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week

Joey Suk (HNK Gorica, Kroatië)
Met wie zouden we anders moeten beginnen dan met Joey Suk? Op 21 maart 2021, in de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb, ging het mis. Hij liep een dubbele beenbreuk op en ging een lange revalidatieperiode tegemoet. Die duurde tot vorige week, toen Suk eindelijk weer bij de wedstrijdselectie zat en zelfs mocht invallen! Tegen Dragovoljac speelde hij de laatste 7 minuten mee en kan, naar eigen zeggen op zijn Instagram, niet uitleggen hoe blij hij daarmee is. Welkom terug, strijder!

Stefano Beltrame (CS Maritimo, Portugal)
Dan gaan we door naar de doelpunten van de afgelopen week, te beginnen in Portugal. Daar begon Stefano Beltrame tegen FC Paços de Ferreira, zoals wel vaker dit seizoen, op de reservebank. Hij mocht in de 73e minuut invallen en eiste vijf minuten later meteen een vrije trap op. De afstand was behoorlijk, maar als je hem zó raakt… Wat een doelpunt!

Marcel Ritzmaier (SV Sandhausen, Duitsland)
In de rust van Schalke 04 – SV Sandhausen stond het nog 0-0, maar in de tweede helft kwamen daar maar liefst zeven doelpunten bij. De eerste kwam op naam van Marcel Ritzmaier, die een prima counter koelbloedig wist af te ronden. Helaas voor Ritzmaier en zijn team was dat voor Schalke een motivatie om vol in de aanval te gaan. Het resultaat: een 5-2 winst voor de ploeg uit Gelsenkirchen.

Henrik Ojamaa (Flora, Estland)
In Estland stond de ‘derby der Uitgevlogen Eagles’ op het programma; het Flora van Henrik Ojamaa speelde thuis tegen het Paide van Henri Anier. Hoewel laatstgenoemde uitstekend in vorm is de afgelopen weken, kwam hij er dit duel niet aan te pas. Ojamaa wel, die schoot vlak na rust keurig de 3-0 binnen voor Flora. Dat bleek ook de eindstand.