Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 179): Franse held

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week

Antoine Rabillard (Concarneau, Frankrijk)
Het gaat voorspoedig met Antoine Rabillard in zijn geboorteland! De ‘Franse held’ is het hele seizoen al vaste waarde in de spits bij Concarneau en doet dat naar behoren. Zo ook in de thuiswedstrijd tegen Boulogne. Een kwartier voor tijd maakte de spits zich vrij voor het doel en prikte een voorzet vanaf de zijkant knap binnen: 1-0! Dat bleek het winnende doelpunt te zijn, want Boulogne kon (mede door een rode kaart) niet meer terugkomen. Door de winst is Concarneau geklommen naar de koppositie van ‘Championnat National’, het derde niveau van Frankrijk. Kan Rabillard wéér promoveren..?

Stefano Beltrame (CS Maritimo, Portugal)
Ook mooi om te zien, zijn de verrichtingen van Stefano Beltrame in Portugal. De middenvelder kon vorig jaar nog maar moeilijk zijn draai vinden bij CS Maritimo, maar dit seizoen lijkt zijn doorbraak te zijn op het hoogste Portugese niveau. In de thuiswedstrijd tegen CD Santa Clara was hij belangrijk bij de 2-1 én de 3-1, bij beide doelpunten had hij een heel puike assist in huis. Maritimo won de wedstrijd uiteindelijk met 4-1, waardoor de ploeg voor even uit de degradatiezorgen is. Het team van Beltrame staat weliswaar 9e, maar het heeft maar vijf punten meer dan de nummer 17. Laatsgenoemde positie betekent aan het eind van het seizoen directe degradatie naar het tweede niveau van Portugal.

Terug naar overzicht