In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Halil Çolak (Istanbulspor, Turkije)
Halil Çolak scoorde zondag, voor de derde week op rij, een belangrijk doelpunt voor zijn team. In de uitwedstrijd tegen Giresunspor, op de ranglijst twee punten boven Istanbulspor, stond het na negentig minuten spelen nog 0-0. In de vierde minuut van de blessuretijd schoot de keeper de bal inog één naar voren… Wat er daarna gebeurde zie je in het fragment hieronder!

Dankzij de winst gaat Istanbulspor Giresunspor voorbij en klimt het naar de vierde plek op het tweede niveau in het Turkse voetbal.

Deniz Türüç (Kayserispor, Turkije)
Ook Deniz Türüç schoot zijn ploeg zondag naar een zege. Dankzij een versierde strafschop van ploeggenoot Ryan Mendes, kon hij vanaf de stip de winnende scoren tegen laagvlieger Osmanlispor. Dankzij de drie punten stijgt Kayserispor weer een plek en staat het nu knap vijfde in de Süper Lig.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Quincy Promes blijft definitief in Rusland. Tijdens de afgelopen weken was de geruchtenmolen over een transfer Promes naar de Premier League op volle toeren. Naar verluid heeft Southampton een bod van ruim 34 miljoen euro gedaan op de topscorer van Spartak, maar de Moskovieten hebben hier een streep doorgezet. Promes heeft tot 2021 een verbintenis bij Spartak en werd in december gekroond tot beste speler van Rusland. Volgende week donderdag ontvangt Spartak het Spaanse Athletic de Bilbao voor de knock-out fase in de Europa League.