Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 185): Franse droom wordt nachtmerrie

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week

Antoine Rabillard (US Concarneau, Frankrijk)
Het is een mooi seizoen voor Antoine Rabillard. De Fransman voetbalt weer in zijn geboorteland, is geliefd bij de supporters en heeft al de nodige doelpunten en assists op zijn naam staan. Gisteravond was het weer raak, ditmaal tegen FC Villefranche. Met een bekeken schot zorgde hij voor de openingstreffer.

In de tweede helft ging het mis (1:53 in bovenstaande samenvatting). IJverig als hij is, gaf hij alles om een diepe bal tot een goal te promoveren. De doelman ging ook overtuigend in het duel, waarna er een ongelukkige botsing plaatsvond. Rabillard landde totaal verkeerd, en moest na de val per brancard het veld verlaten. De aanvaller heeft een gescheurde schouderpees als gevolg van een uit de kom geschoten schouder. Het seizoen is daarmee voorbij voor Rabillard…

Mohamed Hamdaoui (Zira, Azerbeidzjan)
Gelukkig was er ook nog positief nieuws deze week. Bijvoorbeeld in Azerbeidzjan, waar Mohamed Hamdaoui dit jaar speelt bij Zira. Dat is de huidige nummer drie van de Azerbeidzjaanse competitie. Dit weekend speelde Hamdaoui de uitwedstrijd tegen Keshla, de nummer zes van de competitie. Vlak voor rust gooide Hamdaoui zijn trucendoos open en maakte vervolgens een schitterend doelpunt. Het bleek het enige doelpunt te zijn van de wedstrijd.

Henrik Ojamaa (Flora, Estland)
Henrik Ojamaa lijkt zich, na omzwervingen over de hele wereld, te settelen in ‘zijn’ Estland. De voorbereidingen van de Estse competitie vinden altijd plaats op overdekte binnenvelden vanwege de kou. Tegen FK Metta was dit ook het geval. Ojamaa zette na een klein half uur zelf een aanval op, en was even later tevens het eindstation. Toegegeven; hij schiet hem lekker binnen.

Khalid Karami (APS Zakynthos, Griekenland)
Dít is nog even leuk nieuws! Khalid Karami speelde zijn hele leven in Nederland, waar hij zijn profcarrière begon bij Go Ahead Eagles. Hij sloot zijn dienstverband in Deventer af met promotie in 2013. Na een succesvolle tijd bij Excelsior, en een minder glansrijke periode bij Vitesse, NAC en Sparta, zoekt de verdediger aan het eind van zijn carrière zijn heil in Griekenland. Daar gaat Karami voetballen bij APS Zakynthos, op het tweede Griekse niveau!

Terug naar overzicht
Gae Website Popup