Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 190): Captain Rick

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Azië tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week

Rick Ketting (FC Inter Turku, Finland)
We beginnen met een mooi stukje content van de media-afdeling van FC Inter Turku. Omdat de Finse competitie in januari begint, is het voor de teams en trainers tijd om hun aanvoerders voor het komende seizoen te kiezen. Inter Turku besloot dat geheel democratisch aan te pakken, en zo mocht iedere speler ouderwets zijn voorkeur op een papiertje schrijven en in de bak gooien. Nadat de stemmen geteld waren, mocht Rick Ketting naar voren komen en de aanvoerdersband in ontvangst nemen. Een blijk van waardering voor de solide verdediger!

Sergio Padt (Ludogorets, Bulgarije)
Sinds zijn verhuizing van Groningen naar het Bulgaarse Razgrad kon Sergio Padt niet altijd rekenen op een basisplaats bij Ludogorets; het was stuivertje wisselen met de andere doelman. Maar het geduld van Padt wordt beloond. De oud-Eagle is nu geruime tijd de eerste doelman van de ploeg en met een paar puike reddingen tegen Levski Sofia liet hij zien waarom. Mede door het goede optreden van Sergio Padt wist Ludogorets het duel met 2-1 te winnen.

Chris David (Jeddeloh, Duitsland)
Het is nog steeds lastig te zeggen wat nou precies het niveau is van Chris David. Dat de middenvelder over een fluwelen traptechniek beschikt, staat buiten kijf. Echter laat hij dit momenteel alleen zien op het vierde niveau van Duitsland. Desalniettemin: wat een schítterend doelpunt scoorde hij vorige week tegen Norderstedt, in een wedstrijd die uiteindelijk in 1-1 eindigde.

Terug naar overzicht