Uitgevlogen Eagles (afl. 193): Vruchtbaar weekje

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Azië tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week

Mael Corboz (SC Verl, Duitsland)
Na zijn vertrek uit Deventer is de carrière van Mael Corboz alleen meer crescendo gegaan. De middenvelder belandde bij SC Verl, uitkomend op het derde Duitse niveau, en werd na een half jaar tot aanvoerder benoemd. Het goede seizoen moest alleen nog even bekroond worden met zijn eerste doelpunt voor de ploeg, en dat moment kwam dit weekend. Na een fout in de verdediging van tegenstander SC Freiburg II kreeg Corboz de bal voor zijn voeten en haalde uitstekend uit. Hij tekende voor de 3-1, wat ook de laatste treffer van de wedstrijd bleek.

Jaroslav Navrátil (Kisvárda, Hongarije)
Voormalig ploeggenoot van Corboz, Jaroslav Navrátil, heeft al wel een aantal doelpunten op zijn naam staan dit seizoen. In de uitwedstrijd tegen Fehérvár kwam daar eentje bij; hij tekende heel snel in de wedstrijd voor de 0-2. Een aantal minuten later werd het zelfs 0-3 voor het Kisáarda van Navrátil. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen, maar na 90 minuten stond er toch echt een eindstand van 5-3 voor Fehérvár op het scorebord. (Via de button ‘Bekijken op YouTube’ is het doelpunt te zien)

Pedro Chirivella (FC Nantes, Frankrijk)
Ook in Frankrijk was het raak, waar Pedro Chirivella (als bekend) bezig is met een ijzersterk seizoen bij FC Nantes. Ook in de wedstrijd tegen Clermont Foot speelde de middenvelder uitstekend en tekende hij zelfs aan voor de 1-2 voor Nantes. Het bleek een belangrijk doelpunt te zijn in de uiteindelijke 2-3 zege voor de ploeg van Chirivella, dat overigens nog volop meedoet in de strijd om de ‘Europese plekken’. (Via de button ‘Bekijken op YouTube’ is ook dit doelpunt te zien)

Nick Marsman (Inter Miami, Verenigde Staten)
Ook Nick Marsman leek een uitstekend weekend in te gaan. De doelman is teruggekomen van een blessure en staat direct weer onder de lat bij Inter Miami, waar hij überhaupt al een erg sterke periode heeft. De eerste helft tegen Houston Dynamo wás ook heel sterk met een aantal uitstekende reddingen. De tweede helft was minder voor Marsman; met een knullige actie veroorzaakte de oud-Eagle een penalty, die hij vervolgens niet wist te keren.

Micky van der Hart (Lech Poznan, Polen)
Ook Micky van der Hart is terug van een blessure en liet direct zijn waarde zien bij Lech Poznan, de Poolse ploeg waar hij onder contract staat. Bij een 0-0 stand in de wedstrijd tegen Slask Wroclaw lanceerde de doelman met een lange bal zijn buitenspeler, die bekwaam afrondde. Keepers komen niet vaak op het scorebord, dus Van der Hart zal deze assist ongetwijfeld koesteren. Het duel eindigde overigens in 1-1.