Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 3): Triomf voor Teijsse en Türüc

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke maandag vijf oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Kenny Teijsse (SF Deltas)
Kenny Teijsse bezorgde zijn ploeg zondag winst dankzij een fantastische kopgoal. Uit een corner kopte Teijsse, die in juli nog een hersenschudding opliep tijdens een wedstrijd, hard binnen. Het bleef het enige doelpunt in de wedstrijd tegen het Canadese FC Edmonton. Voor Teijsse was het zijn tweede doelpunt voor de gloednieuwe club uit San Francisco. De club maakte pas dit jaar zijn debuut in de North American Soccer League. SF Deltas staat nu derde in de competitie op het tweede niveau in de Verenigde Staten en Canada, onder de Major League Soccer.

De goal van Kenny Teijsse.

Mathias Ranégie (Häcken)
Mathias Ranégie had zondag minder geluk. Zijn kopbal, tevens uit een corner, belandde op de lat. Het zat de spits en zijn Zweedse ploeg niet mee, want in de slotfase hield de lat Häcken opnieuw van scoren af. Ook Östersunds lukte het niet om de bal in het doel te krijgen, waardoor de wedstrijd eindigde met een brilstand: 0-0. Häcken, waar ook Kari Arkivuo onder contract staat, staat nu vijfde in de Zweedse Allsvenskan.

De kopbal van Ranégie belandt op de lat.

Darren Maatsen (Apollon Smirnis)
Het geluk stond ook niet aan de kant van Darren Maatsen en zijn ploeg. De club van de aanvaller heeft nog niet gewonnen dit seizoen en is daarom hekkensluiter in de Griekse competitie. Zondag kon hier verandering in worden gebracht, nadat Apollon Smirnis al in de zesde minuut scoorde tegen Levadiakos. De voorsprong werd bijna tachtig minuten lang vastgehouden, maar in de slotfase toch nog weggegeven. Nadat de stand via een penalty weer gelijk werd getrokken, werd er in de blessuretijd nogmaals door de tegenstander gescoord. Apollon Smirnis blijft daarom steken op twee punten uit zes wedstrijden.

Jerry van Ewijk (Orange County)
Voor Jerry van Ewijk was het zondag een wedstrijd om snel te vergeten. Binnen een half uur keek Orange County al tegen een 2-0 achterstand aan tegen Colorado Springs. Vlak voor rust kreeg van Ewijk via een strafschop de kans om het verschil terug te brengen naar één doelpunt, maar de aanvallend middenvelder schoot over. In de tweede helft wist Orange County nog wel te scoren, maar het mocht niet baten, want de stand bleef 2-1. Colorado Springs gaat daarmee Orange County voorbij op de ranglijst.

De gemiste penalty van Jerry van Ewijk.

Deniz Türüc (Kayserispor)
Deniz Türüc blijft het goed doen met zijn ploeg in de Turkse Süper Lig. Zaterdag werd er met 3-1 gewonnen van Bursaspor. Uit een voorzet van Türüc richting de tweede paal wordt na een kwartier spelen de 1-0 binnengetikt. Bursaspor maakt daarna nog wel gelijk, maar in de tweede helft gooit Kayserispor de wedstrijd in het slot. Dankzij verlies van Göztepe en gelijkspel van Beşisktaş stijgt Kayserispor naar plek drie en komt het in punten gelijk met Beşisktaş.