In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Jerry van Ewijk/Van Wolfgang (Reno 1868 FC, Verenigde Staten)
Jerry van Ewijk aka Van Wolfgang en zijn ploeg Reno 1868 zijn op dreef. De laatste drie duels werden gewonnen en dit was zondag uiteraard ook het doel uit bij laagvlieger Seattle Sounders II. Wederom slaagde van Ewijk en zijn ploeggenoten erin om met drie punten van het veld te stappen: de wedstrijd eindigde in 1-2 in het voordeel van Reno. Reno blijft daardoor stijgen en staat nu op de derde plek in de Western Conference, de westelijke afdeling van de USL.

Twee weken geleden maakte Van Ewijk nog een schitterend doelpunt in de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen San Antonio. Het was derde doelpunt voor de vleugelspeler van de Amerikaanse club.


De prachtige goal van Jerry van Ewijk tegen San Antonio.

Mathias Ranégie (Syrianska FC, Zweden)
Mathias Ranégie hielp zijn ploeg vorige week zaterdag persoonlijk naar de overwinning. In de uitwedstrijd tegen Sollentuno maakte hij het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Syrianska de drie punten mee naar huis nam. Het was alweer het zesde doelpunt van het seizoen voor de 34-jarige spits van de Zweedse club. Syrianska blijft dankzij de winst op de vierde plek staan in de Division 1, het derde niveau in het Zweedse voetbal.

Diego Michiels (Borneo FC, Indonesië)
Diego Michiels en zijn ploeg namen zaterdag revanche na de pijnlijke nederlaag uit de laatste wedstrijd. De verloren wedstrijd tegen hekkensluiter PSIS Semarang moest worden goedgemaakt in de thuiswedstrijd tegen Perseru Serui. Hoewel de thuisploeg in de rust nog tegen een 0-1 achterstand aankeek, werd er uiteindelijk een ruime overwinning geboekt. In de tweede helft werden de supporters op maar liefst vijf doelpunten getrakteerd, waardoor de wedstrijd met ruime cijfers werd gewonnen: 5-1. Borneo staat nu tiende in de Indonesische Liga 1.


Het doelpuntenspektakel van Borneo in de tweede helft tegen Perseru Serui.

Michal Janota (Arka Gdynia, Polen)
Michal Janota heeft een nieuwe club. De aanvallende middenvelder is transfervrij opgehaald door Arka Gdynia, dat in de Ekstraklasa speelt, het hoogte niveau in Polen. De 27-jarige Janota gaat daarmee een divisie hoger spelen dan bij zijn voormalig werkgever Stal Mielec, dat op het tweede niveau in Polen speelt. Twee jaar geleden speelde Janota voor het laatst in de Ekstraklasa, toen in het tenue van Górnik Zabrze.

Ook oud-Eagle Alex Schalk heeft een mooie transfer te pakken. Hij verliet het gedegradeerde Ross County en zet zijn carrière voort bij 17-voudig Zwitsers kampioen Servette FC.